TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Mehdi Sejdiu

Mehdi Sejdiu është hulumtues në Kosovë dhe Gjermani. Ai studion shkenca politike ne Universitetin e Heidelbergut.

Pikëpamje | Media

Pse nuk i shikoj më emisionet me debate politike

Nga - 29.05.2020

Debatet politike nuk informojnë, por e deformojnë opinionin publik.

Blogbox | COVID-19

Korona dhe Kosova: ta menaxhosh krizën me pak burime

Nga - 17.03.2020

Pse Kosova është në pozitë më të cenueshme nga kjo pandemi?

Pikëpamje | Migrimi

Si Gjermania e ndali numrin e madh të azilkërkuesve nga Ballkani

Nga - 17.08.2018

Mundësitë e migrimit legal për në Gjermani u rritën nga presioni i azilkërkuesve në vitin 2015.

Blogbox | Diaspora

A është diaspora “shaci”?

Nga - 22.12.2017

Stereotipi i “shacit” nuk përfaqëson shumëllojshmërine e diasporës kosovare.

Pikëpamje | Zgjedhjet Lokale 2017

Asambleistët e përqeshur mund të luajnë rol kyç në lagjet [...]

Nga - 20.10.2017

Përkundër përqeshjes së shumë kandidatëve, duhet të fillojmë të e marrim seriozisht rolin e tyre.

Pikëpamje | Diaspora

Pse diaspora kosovare është më konservative dhe pse kjo [...]

Nga - 05.09.2017

Ndryshimi i mendësisë së diasporës mund t’i ndihmoj përparimit të Kosovës.

Pikëpamje | Maqedonia e Veriut

Frika nga Shqipëria Etnike si fushatë propaganduese në Maqedoni

Nga - 05.05.2017

Stigamtizimi i minoriteteve me gjuhë nacionaliste.

Pikëpamje | Pavarësia

Flamurëzimi dhe nacionalizmi banal konfirmojnë shtetësinë [...]

Nga - 22.02.2017

Ndonëse sukseset e fundit në arenën sportive kanë ndihmuar që të shtohet pëlqimi për flamurin e Kosovës, identiteti kosovar është dhe mbetet kompleks, e me ngjyrime.

Pikëpamje | Politika

Pse protestuam për Jabllanoviqin e nuk po protestojmë për [...]

Nga - 28.10.2016

Në Kosovë, frika nga 'i huaji' po lejon që 'tanët' të mos ndëshkohen për dëmtim të brendshëm të shtetit.

Pikëpamje | Sporti

Kur gurbeti bëhet shteti që përfaqëson

Nga - 06.10.2016

Shqiptarët e Zvicrës kanë të drejtë për identifikim të vetes.