TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Artan Sadiku

Artan Sadiku është teoricien dhe aktivist nga Shkupi me doktoraturë në filozofi politike. Ai ligjëron në Institutin e Shkencave Sociale dhe Humane në Shkup, dhe ka shkruar për revista maqedone dhe ndërkombëtare.

Pikëpamje | BE

Kufijtë para jetës

Nga - 13.06.2019

Bashkëfajësia në Ballkan.

Pikëpamje | Maqedonia e Veriut

Kriza e Maqedonisë është e brendshme dhe duhet të zgjidhet përmes politikës së de-eskalimit – Artan Sadiku

Nga - 07.03.2017

Pavarësisht veprimeve jokushtetuese të presidentit, rrugëdaljet juridike nuk janë zgjidhje.

Pikëpamje | Protesta

KOSOVA DHE BALLKANI, TË PËRBASHKUAR NË PAKËNAQËSI

Nga - 31.08.2016

Nismat protestuese, qoftë në Kosovë apo edhe më gjerë, duhet të merren me çështjet thelbësore strukturore në shoqëri, konsideron Artan Sadiku.

Pikëpamje | Maqedonia e Veriut

PSE NUK PO E PËRSËRIT HISTORIA VETËN NË MAQEDONI?

Nga - 06.06.2016

Maqedonët duhet t'i ikin mentalitetit të vjetër të politikës dhe të bëjnë ndryshime reale.