Për ne

Kosovo 2.0 është organizatë e pavarur mediale, ndër të parat e këtij lloji, e cila e përfshin shoqërinë në diskutime thelbësore. Me anë të revistave të shtypura dhe online, me anë të debateve e nismave avokuese, përkushtohemi të paraqesim sa më qartë zhvillimet aktuale në Kosovë, në rajon e më gjerë. Konteksti është thelbi i punës sonë, dhe pa të nuk do të ishte e mundur të merret vesh se çka po ndodh rreth nesh.

Duke punuar në tri gjuhë— shqip, anglisht e serbisht — me dizajn e prezantime domethënëse, kontribuesit tanë përfshihen në diskutime globale, duke ofruar pikëpamje te reja interpretimesh bashkëkohore e ndërkombëtare sa i përket kulturës, artit, politikës, njerëzve e shoqërive.

E themeluar më 2010, fillimisht si platformë e vetme e blogut në Kosovë, K2.0 është zhvilluar shumë shpejt. Sot, ne punojmë si institut i gazetarisë, si produksion kreativ, avokues të të drejtave të njeriut, të lirisë së mediave dhe gjithëpërfshirjes.

Stafi ynë i rregullt përbëhet nga një ekip prej 22 personash, por ata që e kanë bërë të mundur krijimin dhe funksionimin e K2.0 janë në të vërtetë qindra njerëz. Së bashku me dhjetëra autorë të pavarur, fotografë, gazetarë, videografë, mendimtarë, aktivistë, sfidues, veprimtarë e njerëz kreativë të cilët janë të angazhuar në këtë proces, K2.0 po e riformëson skenën mediale në Kosovë, duke i mundësuar lexuesve tanë të mendojnë përtej lajmeve dhe të shikojnë përtej rrethit të tyre të ngushtë.

image-magazine

Revista e shtypur e K2.0

E lindur në 2011, në një kohë kur mediat e shtypit ishin në rënie e sipër nëpër gjithë botën. Revista e shtypur e K2.0 doli me numrin e parë një vit pas lindjes së platformës së blogut. Numri i parë i revistës sonë, Imazhi, sfidonte identitetin e shoqërisë e cila për një kohë të gjatë përfaqësohej në sferën ndërkombëtare si një vend i shkatërruar nga lufta dhe i kapluar nga korrupsioni.

Pas këtij numri pasoi Korrupsioni, Religjioni, Seksi, Hapësirat Publike, Balkart, Sporti, Ambienti, dhe Vitet e 90-a; një përmbledhje e gazetarisë së ngadalshme, me artikuj shpjegues dhe fotografi të mrekullueshme e cila tani vazhdon me gjithë vrullin në edicionin online.

Dizajni i revistës së K2.0 — i mendjeve kreative të studios Van Lennep në Amsterdam bashkë me kontribute të rëndësishme të dizajnerëve të ndryshëm grafikë të Kosovës — u shpërblye me çmimin e bronztë nga European Design Awards 2014.

Vizito seksionin tonë të shtypit për të kuptuar më shumë për secilin nga numrat tanë si dhe për të porositur gjithë përmbledhjen prej dhjetë numrave apo numrat veç e veç (kemi kopje!). Dhe mos harro se megjithëse kjo përmbledhje ka mbaruar, shtypi nuk ka vdekur…

Stafi

Bordi

Joan de Boer

Kryesuesi i Bordit

Joan de Boer është kryesues i bordit të K2.0. Joan ka një diplomë bachelor në artet e bukura nga kolegji kolektiv St. Joost në Brede, Holandë dhe aktualisht është bashkë-themelues dhe menaxher në SPRIGS.

 

 

Linda Gusia

Anëtare e bordit

Linda Gusia është anëtare e bordit në K2.0. Linda është ligjëruese në Universitetin e Prishtinës, departamenti i Sociologjisë në Fakultetin Filozofik.

Alban Muja

Alban Muja është anëtar i bordit në K2.0. Ai është artist pamor i cili vepron në Berlin dhe Prishtinë. Punimet e tij mbulojnë një gamë të gjerë mediumesh, duke përfshirë video instalacione, filma, vizatime, piktura, fotografi dhe performancë të cilat janë ekspozuar gjerësisht

Programi i praktikës në K2.0

Na vjen keq, aktualisht nuk kemi ndonjë pozitë të hapur  për punë praktike në K2.0. Kontrolloni përsëri në të ardhmen për mundësitë e mundshme.

Kontakti