TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Đorđe Krajišnik

Đorđe Krajišnik është kritik letrar dhe gazetar në gazetën e përditshme Oslobođenje dhe revistën Dani. Në tetor 2017, ai punoi si rezident për gazetën e përditshme të Berlinit, Der Tagesspiegel. Kritikat letrare dhe tekstet tjera të tij janë publikuar në revista dhe uebfaqe matanë Jugosferës. Publikimet e tij janë përkthyer në gjuhët angleze, gjermane dhe shqipe. Ai ka kryer recensione dhe redaktime për disa libra. Aktualisht është duke punuar në librin e tij të parë prozë, i cili do të botohet së shpejti, qofshin në favor të tij Muzat.

Biseda | BiH

[...]

Nga - 02.09.2020

Përzgjedhësja e programit kryesor të Festivalit të Filmit të Sarajevës flet për industrinë e filmit gjatë pandemisë.

Pikëpamje | BiH

Rasti i ‘Liftit të Shindlerit” nga Darko Cvijetiq

Nga - 22.04.2020

Apo një tregim për një korporatë, për artin dhe për realitetin e kapitalizmit.

Pikëpamje | COVID-19

Në distancë të sigurt

Nga - 19.04.2020

Kritiku ynë i kulturës i zgjedh ngjarjet më të mira rajonale onllajn.

Blogbox | Kulturë

Në kërkim të së majtës

Nga - 03.03.2020

Novela “W” nga Igor Shtiks, shtëpia botuese Fraktura, Zagreb 2019.

Blogbox | Libra

Keqkuptime fatale me realitetin

Nga - 05.12.2019

Atlasi i Pseudo-mitologjisë, Svetislav Basara, Službeni Glasnik, Beograd, 2018.

Pikëpamje | bosnia

Tradhëti e Letërsisë

Nga - 16.10.2019

Si dhe pse Komiteti Nobel për Letërsi e shpërbleu Peter Handken.

Biseda | Arsimi

Nenad Veličković: Në universitetin tonë, i aftësojmë [...]

Nga - 08.10.2019

Rivlerësimi i Akademisë (Pjesa 2) - Profesori dhe autori nga Sarajeva flet për ‘Sharlatanizmin akademik’, nacionalizmin në arsim dhe shembjen e standardeve akademike që ka sjellë pasoja të mëdha.

Pikëpamje | Kulturë

Shtatë autorë premtues të Ballkanit që mbase nuk i keni lexuar

Nga - 06.09.2019

Kritiku letrar flet për shkrimtarët e rajonit që po lënë gjurmë.

Biseda | BiH

Darko Cvijetić: ‘Sot është e qartë për të gjithë se [...]

Nga - 30.07.2019

Shkrimtari nga Prijedori flet për jetën, letërsinë dhe mënyrën si mund të këndojmë pas luftës.

Në thelb | BiH

Regjimi i vizave në mes të Bosnjes e Hercegovinës dhe Kosovës [...]

Nga - 15.11.2016

Serbët e Bosnjes mund të udhëtojnë lirshëm në Kosovë me pasaporta të lëshuara nga Serbia.