TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Furtuna Sheremeti

Furtuna Sheremeti ka përfunduar studimet e drejtësisë në Universitetin e Prishtinës. Ajo gjithashtu mban titullin ‘Magjistre Shkencas në kriminologji dhe drejtësi penale’ nga Universiteti i Oksfordit dhe momentalisht është duke ndjekur studimet e doktoratës për krimet e shtetit dhe dëmet e tyre në KU Leuven në Belgjikë.

Blogbox | Diaspora

Nga ikja e trurit tek rikthimi i trurit?

Nga - 18.10.2019

Pse ka ardhur koha që ne të kthehemi dhe ta përmirsojmë vendin tonë.

Pikëpamje | Drejtësi Tranzicionale

Rezoluta e Kosovës për gjenocidin nuk zgjidh asgjë

Nga - 24.05.2019

Si po shurdhohet një komb i tërë nga zhurma e tepërt për asgjë?

Outloud Podcast

78 ditë zjarr, një jetë në tym

Nga - 23.05.2019

Bombardimet e NATO-s — mes shpresës dhe tmerrit.

Blogbox | '90s

78 ditë zjarr, një jetë në tym

Nga - 26.03.2019

Bombardimet e NATO-s — mes shpresës dhe tmerrit.

Pikëpamje | Drejtësi Tranzicionale

Të gjykohesh pa qenë i pranishëm

Nga - 22.11.2018

A mund ta ndihmojnë drejtësinë tranzicionale ndryshimet në Kodin e Procedurës Penale që lejojnë gjykimet pa praninë e të pandehurve?

Pikëpamje | Drejtësi

Fundi i Tribunalit te Hagës

Nga - 28.12.2017

Në 24 vitet e tij, tribunali ndërkombëtar ishte inovacioni ligjor që e ka ndarë opinionin publik.

Pikëpamje | Drejtësi Tranzicionale

Reparacioni si mënyrë e ballafaqimit me të kaluarën është [...]

Nga - 11.12.2017

Për t’i përmbushur nevojat, ‘reparacionet’ për dëme të shkaktuara në kohë të luftës duhet pikësëpari të kuptohen.

Pikëpamje | Drejtësi Tranzicionale

Ka ardhur koha të flasim seriozisht për krimet e luftës [...]

Nga - 30.08.2017

Si shoqëri, nuk mund të vazhdojmë t’i injorojmë krimet e kryera gjatë të ‘90-ave në Kosovë.

Pikëpamje | Dhomat e Specializuara

Dhomat e Specializuara duhet të mësojnë nga përvojat e [...]

Nga - 27.07.2017

Pse Rregulla 155 mund të hyjë në diskursin tonë të përditshëm?

Pikëpamje | Drejtësi

Pse njerëzit nuk reagojnë kur të tjerët janë në rrezik?

Nga - 13.07.2017

Vështrim mbi efektin e kalimtarit dhe gjasat që ligji t'i rrisë intervenimet.

Në thelb | Dhomat e Specializuara

Në mes modeleve të gjykatave

Nga - 24.05.2017

Dhomat e Specializuara do të punojnë me qasje hibride.

Në thelb | Dhomat e Specializuara

Rregullat jokushtetuese në Dhomat e Specializuara

Nga - 08.05.2017

Pse u kthyen për rishikim rregullat në lidhje me procedurat dhe dëshmitë?

Pikëpamje | Drejtësi

Përkundër paqartësive, mediat duhet t’i përmbushin standardet [...]

Nga - 21.03.2017

Balancimi i ekskluzivitetit vs. nevojës për saktësi.

Në thelb | Drejtësi

Të kuptuarit e ‘gjykatës speciale’ të Kosovës

Nga - 06.03.2017

Çka janë Dhomat e Specializuara dhe Zyra e Prokurorit të Specializuar?

Pikëpamje | Media

Gazetarët kosovar duhet të kërkojnë zbatimin e të drejtave [...]

Nga - 02.02.2017

Në Kosovë, qasja në informacion është e garantuar mirë teorikisht - por në praktikë situata është ndryshe.

Pikëpamje | Drejtësi

Për t’i parandaluar rastet si të Astrit Deharit në [...]

Nga - 11.11.2016

Në vend të orientimit drejt efikasitetit kolektiv, Kosova po shkon në drejtim të kundërt.