TĂ‹ GJITHĂ‹ ARTIKUJT NGA: Dardan Hoti

Dardan Hoti ka 10 vjet pĂ«rvojĂ« pune nĂ« gazetari, i pĂ«rqendruar kryesisht nĂ« tĂ« drejtat e njeriut, sidomos tĂ« drejtat LGBTQ+. NĂ« 2013, u shpĂ«rblye me çmimin e parĂ« pĂ«r gazetari rreth varfĂ«risĂ« nga ekipi i OKB nĂ« KosovĂ«. Midis viteve 2014-2021 ishte anĂ«tar i bordit tĂ« Asociacionit tĂ« GazetarĂ«ve nĂ« KosovĂ«. Ă‹shtĂ« hulumtuesi dhe producenti i dokumentarit qĂ« eksploron jetĂ«t e njerĂ«zve LGBTQ+ nĂ« KosovĂ«: “Kah kqyrsha pĂ«rpjetĂ«, e shihsha veten pĂ«rfuni”. Ai ishte pĂ«rfitues i bursĂ«s sĂ« K2.0 pĂ«r gazetari nĂ« tĂ« drejtat e njeriut, viti 2018.