TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Gresa Hasa

Gresa Hasa është publiciste e rregullt në revistën online “Peizazhe të fjalës” me tema sociale, kulturore dhe/ose politike. Ka përfunduar studimet në degën e Shkencave Politike në Universitetin e Tiranës. Është aktivizuar dhe vazhdon të kontribuojë në jetën politike dhe sociale në Shqipëri nëpërmjet nismave të ndryshme që kanë të bëjnë me të drejtat e njeriut dhe arsimin, veçanërisht me Lëvizjen Për Universitetin.

Pikëpamje | Të drejtat e punëtorëve

Rrëfime nga nëntoka e Bulqizës

Nga - 01.02.2020

Elton Debreshi, kryetari i Sindikatës së Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës (SMBB),  bashkëbisedon me aktivisten e Organizatës Politike, Gresa Hasa.

Biseda | Arsimi

Arlind Qori: Sot, arsimi është njëri nga shtigjet më të [...]

Nga - 13.11.2019

Rivlerësimi i Akademisë (Pjesa 7) - Profesori dhe aktivisti flet për rolin e universitetit në jetën publike, korrupsionin dhe energjinë e protestës së studentëve.

Biseda | Shqipëria

Albina Ruko: Kërkojeni ndryshimin vetë, mos e prisni nga [...]

Nga - 28.12.2018

Studentja nga Shqipëria flet rreth protestës së mijëra studentëve kundër padrejtësive financiare dhe sociale ndaj tyre.

Blogbox | Film

Verbalisht (jo)korrekt

Nga - 17.10.2018

Kritikë mbi keqpërdorimin e politikës dhe të kaluarës në një film.

Biseda | Feminizmi

Ermira Danaj: ‘Normat dhe pritshmëritë patriarkale nuk [...]

Nga - 04.09.2018

Bisedë për Feminizmin në Ballkan (Pjesa 2) — Feministja e shquar nga Shqipëria flet për ndikimin neoliberal në perspektivën gjinore.

Blogbox | LGBTI

Edhe njëherë për dashurinë

Nga , Besa Luci - 25.05.2018

Rrëfim nga vendgjarja për paradën e shtatë LGBT+ në Tiranë.

Blogbox

Martesa(t) e pakurorëzuara

Nga - 03.04.2018

Recension mbi artin politik në një film.

Blogbox | Muzikë

Andrra për liri

Nga - 20.08.2017

Arti i Andrrës, një metodë për të rrokur diskriminimin gjinor.