TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Besa Luci

Besa Luci është kryeredaktore dhe bashkëthemeluese e K2.0. Besa ka kryer studimet master në drejtimin e shkrimit gazetaresk dhe për revista në Shkollën e Gazetarisë të Universitetit të Missouri-t në Columbia, SHBA.

Pikëpamje | Editorial

Mirësevini në numrin tonë special të revistës së shtypur: [...]

Nga - 08.07.2020

Ndërsa K2.0 mbush 10 vjet, ka arsye për shpresë — dhe shumë më tepër arsye për zemërim.

Pikëpamje | Demokraci

Historia u përket qytetarëve

Nga - 04.06.2020

Le ta bëjmë tonën për shkrimin e faqes së 3 qershorit.

Pikëpamje | COVID-19

Klasa e mjerueshme politike e Kosovës nxjerr veten në shesh

Nga - 27.03.2020

Rrëzimi i qeverisë në mes të pandemisë COVID-19 ekspozon përçmimin e pafalshëm për jetën e njeriut.

Pikëpamje | COVID-19

Shënim rreth gazetarisë së K2.0 në javët që vijnë

Nga - 18.03.2020

Një mundësi për t’u lidhur më shumë me njëri-tjetrin.

Konteksti Podcast

Çfarë historish tregojnë muzetë?

Nga - 11.02.2020

Diskutim rreth politikës së muzeve.

Pikëpamje | Drejtësi Tranzicionale

Me të kaluarën duhet ballafaquar, vazhdimisht

Nga - 28.09.2018

Monografia e radhës e K2.0 thellohet në të kaluarën, për të tashmen dhe të ardhmen.

Pikëpamje | Pajtimi

Përmendja e Milošević-it nga Vučić nuk është thjesht [...]

Nga - 11.09.2018

Progresi kërkon më shumë sesa shovinizëm të kamufluar me retorikë të zbutur.

Blogbox | LGBTI

Edhe njëherë për dashurinë

Nga , Besa Luci - 25.05.2018

Rrëfim nga vendgjarja për paradën e shtatë LGBT+ në Tiranë.

Pikëpamje | Pavarësia

Ne — qytetarët — jemi shteti

Nga - 16.02.2018

17 shkurti nuk është vetëm dita e pavarësisë, por edhe mundësi për të reflektuar mbi Republikën çfarë e dëshirojmë.

Monografitë | LGBTI

Prezantojmë me krenari monografinë e K2.0 për LGBTI

Nga - 10.10.2017

Parada e parë e krenarisë në Kosovë duhet të kuptohet ashtu siç është: një festë, por edhe protestë për të drejta fundamentale të njeriut.

Pikëpamje | Demokraci

Duhet të këmbëngulim që të kemi zgjedhje përmbajtësore

Nga - 09.06.2017

Demokracia nuk nënkupton ndërrim të liderëve, por shkëmbim, dhe luftë për idetë.

Pikëpamje | Demokraci

Dita e Pavarësisë ‘copy paste’

Nga - 16.02.2017

Derisa shënohet edhe një Ditë e Pavarësisë, Kosova vazhdon të ballafaqohet me problemet që dihen — megjithatë, ato mund të fillojë t’i tejkalojë nëse qytetarët vihen në qendër të demokracisë së vendit.

Pikëpamje | Protesta

Le ta bëjmë 2017-shin vit të rezistencës

Nga - 30.12.2016

Pas këtij viti, ndër më të vështirët politikë, ka ardhur koha për angazhim dhe veprim.

S`fundmi | Zgjedhje

OSBE-ja nuk do t’i monitorojë zgjedhjet lokale në Drenas

Nga , - 03.12.2016

Propozimi ad hoc nuk është në pëputhje me procesin formal të mbikëqyrjes.

Pikëpamje | Media

Mirë se vini në revistën online të K2.0

Nga - 04.10.2016

Ndërsa po hyjmë në një epokë të re, K2.0 do të vazhdojë të sfidojë, të provokojë e të frymëzojë.

Shtyp | Vitet ’90

Fjala e kryeredaktores

Nga - 26.04.2016

Vitet '90 janë pjesë e dhimbshme e historisë së fundit, por një vështrim më i përafërt na ndihmon të kuptojmë identitetin tonë modern.

Pikëpamje | Qeveria

Roli kryesor i Thaçit në përrallën e zymtë të Kosovës

Nga - 29.02.2016

Zgjedhja e Thaçit për Presidentin e Kosovës.

S`fundmi | Qeveria

THAÇI ZGJEDHET PRESIDENT I KOSOVËS

Nga - 27.02.2016

Zgjedhet figura polarizuese për ta udhëhequr një shtet të ndarë.

Pikëpamje | Politika

REPUBLIKA PO DËSHTON POR MANIFESTIMI ËSHTË PO AQ PJESË [...]

Nga - 28.11.2015

Protestat për mbrojtje të Kosovës në Ditën e Pavarësisë së Shqipërisë vetëm dobësojnë vlerat e brishta të shtetit.

Shtyp | Ambienti

Fjala e kryeredaktores

Nga - 05.08.2015

Mendoni se nuk mund të keni ndikim? Kjo revistë është këtu për t'ju treguar se e keni gabim.

Shtyp | Sporti

Fjala e kryeredaktores

Nga - 04.03.2015

Kosova duhet me lujt, e pjesa tjetër e botës ka fillu me ndëgju.

Shtyp | Migrimi

Fjala e kryeredaktores

Nga - 26.09.2014

Lëvizja e njerëzve shkaktohet nga shumë faktorë të cilët na prekin të gjithë ne.

Shtyp | Art

Fjala e kryeredaktores

Nga - 09.10.2013

Mendim mbi konfliktet dhe tensionet e artit në Kosovë.

Shtyp | Hapësira Publike

Fjala e kryeredaktores

Nga - 03.06.2013

Mendim për rëndësinë e hapësirave publike në Kosovën e sotme, por edhe në botë përgjithësisht.

Shtyp | Seks

Fjala e kryeredatores

Nga - 14.12.2012

Shpjegim mbi rëndësinë e numrit të revistës Seks.

Shtyp | Religjioni

Fjala e kryeredaktores

Nga - 21.05.2012

Shpjehim mbi temën e besimit në 150 faqet e këtij numri të revistës.

Shtyp | Korrupsioni

Fjala e kryeredaktores

Nga - 09.12.2011

Shpjegim mbi konceptin e numrit për korrupsionin.

Shtyp | Imazhi

Fjala e kryeredaktores

Nga - 11.07.2011

Kosova është preokupuar me përpjekje që të mos duket keq, e nuk po merret me problemet e saja.