TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Shqipe Gjocaj

Shqipe Gjocaj është aktiviste feministe, njohëse e çështjeve gjinore, dhe gazetare e pavarur. Punën e saj e zhvillon në organizata joqeveritare dhe medie përmes hulumtimit, hartimit të politikave gjinore, dhe shkrimit rreth çështjeve gjinore dhe të drejtave të njeriut. Ajo është kolumniste në Prishtina Insight/BIRN. Shkrimet e saj janë botuar po ashtu në Kosovo2.0, sbunker, Balkan Insight, dhe Reuters. Ne vitin 2017 ajo ka qenë bursiste në Bursën Ballkanike për Ekselencë në Gazetari. Ajo është përfituese e programit të K2.0, Bursa në Gazetari për të Drejta të Njeriut (cikli 2019).

Në thelb | Të Drejtat e Grave

Nga nëna te bija: feminizimi i varfërisë

Nga - 15.10.2020

Varfëria e grave në Kosovë ngelet në mes të politikave seksiste dhe dhunës ekonomike.

Bursa | Dhunë Seksuale

Përdhunimi martesor, ‘legjitim’ dhe i mirëqenë në Kosovë

Nga - 19.12.2019

Një krim që nuk njihet nga autoritetet, e as nga të mbijetuarat.

Pikëpamje | Të Drejtat e Grave

Kemi nevojë për vajza të zemëruara

Nga - 11.02.2019

Vetëm zemërimi dhe aktivizmi i organizuar do t’i mbrojë vajzat nga e keqja.