#10 Vitet '90

Kaseta, Nirvana në MTV, sakëza Turbo, jakne me ngjyra të ndezura, një tigan dhe një lugë për të protestuar me zë... I’u kujton diçka? Nëse jeni më në moshë, do të duhej t’ua kujtonte një dekadë të paharrueshme për njerëz kudo në botë, dhe një dekadë shumë të rëndësishme për Kosovën; një dekadë që ka luajtur rol të madh në formësimin e shoqërisë bashkëkohore në shtetin më të ri në Evropë. Nëpërmjet kësaj revisteje, e kthejmë nga harresa frymën e solidaritetit dhe tolerancës që mbretëronte në atë dekadë, bashkë me mundimet e aktivizmin e njerëzve, muzikën dhe ngjyrat, dhe historitë më personale. 'Edicioni i Viteve ’90' jep kontekstin e shumë ndryshimeve politike dhe sociale që ndodhën në Kosovë gjatë dekadës së fundit të shekullit 20, i’u risjell fytyrat që dolën në kryetituj ndërkombëtar, dhe analizon me kujdes historitë e shumë prej atyre që janë anashkaluar deri më tani. Ktheje kasetën, dhe kthehu në kohë.
Në thelb | Protesta

Koha për të vepruar

Nga - 01.10.2017

Protesta e studentëve u shua në tetor të vitit 1997 - por filloi me një lëvizje më të gjerë.

Blogbox | Refugjatët

Ikja për mbijetesë

Nga - 23.03.2017

Ndërhyrja e NATO-s solli shpresë, por edhe hakmarrje, duke detyruar shumë njerëz të largohen nga shtëpitë e tyre.

Shtyp | Vitet ’90

Të burgosurit politikë të Kosovës

Nga - 26.04.2016

Ata që u burgosën gjatë kohës kur ishte ilegale të mendoje ndryshe ende mbajnë shenja të burgosjes së tyre.

Shtyp | Vitet ’90

Fjala e kryeredaktores

Nga - 26.04.2016

Vitet '90 janë pjesë e dhimbshme e historisë së fundit, por një vështrim më i përafërt na ndihmon të kuptojmë identitetin tonë modern.

Shtyp | Vitet ’90

Jetët paralele të sorrave

Nga - 26.04.2016

Segregimi i sorrave pasqyroi edhe atë të njerëzve në Gjilanin e viteve '90.

Shtyp | Vitet ’90

Pelegrinazh vizuel drejt gjërave që marrin kuptim: Shkarravinat [...]

Nga - 26.04.2016

itet e '90 ishin dekadë me rëndësi — atëherë pse u mudnuam aq shumë ta harrojmë?

Në thelb | Roma

Beteja e vazhdueshme për liri

Nga - 26.04.2016

Kujtim Paçaku kaloi jetën duke luftuar për të drejtat e romëve.