TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Robert Muharremi

Robert Muharremi është asistent profesor i politikës publike dhe qeverisjes në Rochester Institute of Technology – Kampusi i Kosovës. Prej vitit 2000, ai ka shërbyer në organizata të ndryshme ndërkombëtare dhe institucione qeveritare në Kosovë si këshilltar ligjor dhe politik.

Pikëpamje | Shëndetësia

Kërkesat populiste për ta kufizuar të drejtën e mjekëve [...]

Nga - 13.11.2019

Prioritet i qeverisë së ardhshme duhet të jetë zbatimi i mirëfilltë i reformave të vazhdueshme.

Pikëpamje | Të drejtat e njeriut

Qeveria e Kosovës nuk i përmbush detyrimet e veta për të [...]

Nga - 13.03.2019

Pse Kosovës i duhet legjislacion i fortë për përgjegjësinë shtetërore për shkeljet e të drejtave të njeriut.

Pikëpamje | Dialogu

‘Shpërblime’ dhe ‘Dënime’ për një Marrëveshje [...]

Nga - 27.12.2018

Marrëdhënia ndërmjet Ushtrisë së Kosovës, Dhomave të Specializuara dhe draft marrëveshjes së Kryeministrit me Serbinë.

Pikëpamje | Dialogu

Projekt-marrëveshja e kryeministrit me Serbinë reflekton [...]

Nga - 17.12.2018

Një alternativë për ndarjen dhe shkëmbimet territoriale, por prapëseprapë e rrezikshme për sovranitetin e Kosovës.

Pikëpamje | Dialogu

‘Korrigjimi i kufijve’ me Serbinë: Kompromis apo Paqe?

Nga - 02.10.2018

Apo, pse Kosovës i duhen Luanë e jo Qengja.

Pikëpamje | Demokraci

Gabimet logjike të ‘ndryshimit të kufirit’ ndërmjet [...]

Nga - 03.09.2018

Marrëveshjet prapa dyerve të mbyllura janë recetë për konflikt në të ardhmen.

Pikëpamje | Drejtësi

Kosova ka nevojë për një lëvizje të re për të drejtat civile

Nga - 23.08.2018

Kriza aktuale e sundimit të ligjit tregon se protestat paqësore janë thelbësore.