Tag: ’90s

Blogbox | COVID-19

Mbresa të ngujimit, atëherë dhe tani

Nga - 16.04.2020

Mbyllja në shtëpi për shkak të pandemisë ma kujton kohën e Pajtimit të Gjaqeve.

Biseda | '90s

John Sweeney: Pavarësisht të gjitha gabimeve të mediave, s’bën të harrojmë se ne jemi të mirët

Nga - 26.11.2019

Ish-gazetari hulumtues i BBC-së flet për ndihmën që e ka dhënë në dënimin e kriminelëve të luftës, për sfidimin e gënjeshtarëve dhe përdorimin e humorit për të mbijetuar.

Në thelb | '90s

Tri familje, tri rajone, nëntë fëmijë të vrarë

Nga - 07.08.2019

Familjarët përkujtojnë fëmijët e vrarë gjatë luftës në Kosovë.

Në thelb | Refugjatët

Të dëbuar me zor

Nga - 31.07.2019

Tri rrëfime të njerëzve të dëbuar gjatë luftës në Kosovë.

Në thelb | '90s

Prapa hijeve të çlirimit të Prishtinës

Nga - 11.06.2019

Propaganda, rekrutimi dhe operacionet klandestine.

Në thelb | '90s

Masakra në rrugën “22 maji”

Nga - 22.05.2019

Tri familje të lidhura nga tragjedia e Vushtrrisë.

Blogbox | Personat e pagjetur

Monolog këtej varrit

Nga - 05.04.2019

Recension mbi film dokumentarin "Ferdonija", të regjisorit Gazmend Bajri.

Blogbox | '90s

78 ditë zjarr, një jetë në tym

Nga - 26.03.2019

Bombardimet e NATO-s — mes shpresës dhe tmerrit.

Blogbox | '90s

Kosovë, mars 1999 — Një kujtim

Nga - 24.03.2019

Përvoja personale nga lufta.