TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Fitim Salihu

Fitim Salihu është gazetar i stafit të K2.0, i cili shkruan kryesisht për politikë dhe qeverisje. Fitimi ka kryer studimet për shkencat politike në Universitetin e Prishtinës.

S`fundmi | Zgjedhjet 2019

Kontestimet paszgjedhore dhe shkaqet e tyre

Nga - 03.12.2019

Zgjedhjet në Kosovë janë super, pastaj numërohen votat.

Biseda | Politika

Adri Nurellari: Nëse konflikti i Kosovës me Serbinë ngel [...]

Nga - 02.12.2019

Studiuesi i shkencave shoqërore diskuton dialogun, populizmin, pluralizmin dhe konfliktin e ngrirë.

Pikëpamje | Zgjedhjet 2019

Në shifra: deputetët e rinj të Kosovës

Nga - 12.11.2019

Çfarë na tregojnë rezultatet zyrtare të zgjedhjeve?

Biseda | Drejtësi Tranzicionale

Roland Gjoni: Kosova është çështje ndërkombëtare ‘tepër [...]

Nga - 19.09.2019

Shkencëtari politik dhe ligjor flet për gjeopolitikën, nacionalizmin shqiptar dhe tensionet e brendshme në Shqipëri.

Në thelb | Kulturë

Zhvillimi i subkulturës së stripit

Nga - 11.09.2019

Historiku i stripit dhe novelave grafike në Kosovë

S`fundmi | Politika

Zgjedhjet: Pesë gjërat që i mësuam këtë javë

Nga - 06.09.2019

Nëpër zhurmën parazgjedhore.

Pikëpamje | Politika

Muaj i kalkulimeve politike

Nga - 16.08.2019

Mbretëron pasiguria në politikën kosovare.

S`fundmi | Politika

Dy herë kryeministër i ndërprerë nga Haga

Nga - 23.07.2019

Përmbledhje e dorëheqjes së Haradinajt qe zuri të gjithë në befasi.

S`fundmi | Shqipëria

Shqiptari në CIA dhe CIA në Shqipëri

Nga - 05.07.2019

Një libër që nuk e dinim se na duhej.

S`fundmi | Demokraci

Kriza e Shqipërisë vazhdon pas zgjedhjeve të diskutueshme lokale

Nga - 03.07.2019

Një situatë me pak zgjidhje të mundshme pasi opozita mohon zgjedhjet.

Në thelb | '90s

Prapa hijeve të çlirimit të Prishtinës

Nga - 11.06.2019

Propaganda, rekrutimi dhe operacionet klandestine.

Pikëpamje | Politika

Samiti i Berlinit si Olimpi i ri i ballkanasve

Nga - 07.05.2019

Ç’do të ndodhë me dialogun pas Berlinit?

Në thelb | Protesta

Ballkani Perëndimor në rrugë

Nga - 23.03.2019

Muajve të fundit në rajon janë intensifikuar protestat.

Në thelb | Pavarësia

Zërat nga brezat kufitarë

Nga - 17.02.2019

Jeta në zonat që po konsiderohen për ‘shkëmbim territori’.

Mentorimi | Sporti

Kaltër, verdhë, bardhë — futboll, politikë, identitet

Nga , Fitim Salihu - 16.02.2019

Si po ndikon sporti në ndërtimin e kombit dhe në identitetin e Kosovës.

Biseda | Politika

Gëzim Krasniqi: “Pas tragjedisë populiste në Evropë, [...]

Nga - 26.12.2018

K2.0 ka biseduar me sociologun politik rreth ndërrimit të peisazhit politik në Ballkan, Evropë dhe botë.

Në thelb | Ushtria

Kur kryhet lufta

Nga - 24.12.2018

Zgjidhja e çështjeve të veteranëve të luftës në Ballkan.

S`fundmi | Ekonomia

Luftë me taksa

Nga - 03.12.2018

Historia e marrëdhënieve turbulente të tregtisë ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Në thelb | Kulturë

Të mësuarit e gjuhëve të njëri tjetrit

Nga - 02.12.2018

Shqiptarët dhe serbët mbajnë mësime gjuhe për të ardhmen.

Në thelb | Politika

‘Na janë çartë zotnijtë mes veti’

Nga - 05.11.2018

Një histori e përplasjeve të vazhdueshme ndërmjet Hashim Thaçit dhe Ramush Haradinajt.

Në thelb | Gjinia

Politizimi i lindjes së fëmijëve

Nga - 31.10.2018

Si u bë dhe si mbeti lindshmëria një vegël politike në Kosovë dhe Serbi.

S`fundmi | Bisedë e Shkurtë

A janë adresuar krimet e së kaluarës?

Nga - 10.10.2018

K2.0 diskuton për drejtësinë tranzicionale në Kosovë dhe rajon.

S`fundmi | Dialogu

Kundërshtohet Thaçi dhe shkëmbimi i territoreve

Nga - 29.09.2018

Mbahet protesta kundër Presidentit dhe idesë së shkëmbimeve territoriale me Serbinë.

Në thelb | Media

Më pak kërcënime apo më pak hetime?

Nga - 26.09.2018

Vrojtim mbi gjendjen e gazetarisë sportive në Kosovë.

Pikëpamje | Politika

Nga Gazimestani tek Gazivoda

Nga - 12.09.2018

Sa më ndryshe ishte vizita e Vučićit në Kosovë nga ajo e ish-presidentit të tij?

Pikëpamje | Politika

A mund me të vërtetë të shkëmbejnë territor Kosova dhe [...]

Nga - 14.08.2018

Një vështrim në rrënjët dhe reagimet ndaj ndarjes.