TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Arian Lumezi

Arian Lumezi është gazetar i stafit të K2.0, i cili shkruan kryesisht për politikë, qeverisje dhe sundim të ligjit. Ariani ka kryer studimet në gazetari dhe komunikim masiv në Universitetin AAB në Prishtinë.

Në thelb | COVID-19

Cili është plani për 10 përqindëshin?

Nga - 10.08.2020

A do të funksionojë plani i propozuar nga qeveria për rimëkëmbjen e ekonomisë?

Në thelb | Demokraci

Vështrim prapa në “qeverinë e shpresës” të Kosovës

Nga - 17.06.2020

A arritëm ta shohim një të ardhme më të mirë?

Në thelb | COVID-19

Të papunë gjatë pandemisë

Nga - 15.06.2020

Papunësia në rritje e sipër dhe agjencia që merret me të.

Në thelb | Dialogu

‘Vetëm shtrenjtim dhe asnjë lirim’

Nga - 26.04.2020

Ndikimi i tarifës 100% te prodhuesit vendorë dhe çmimet e tregut në Kosovë.

Në thelb | Ambienti

Çfarë duhet të bëjë Kosova për qeset plastike?

Nga - 31.03.2020

Diskutimi i kufizuar lokal për ndikimin në ambient.

Në thelb | Drejtësi

Rritja e diskutueshme e çmimeve të sigurimit të automjeteve [...]

Nga - 31.03.2020

Dyshohet transparenca dhe ligjshmëria e vendimit të Bankës Qendrore.

Pikëpamje | Demokraci

A është koha që presidenti të zgjedhet nga populli?

Nga - 24.01.2020

Negociatat mbi këtë pozitë përsëri shkaktojnë ndarje dhe vonesa.

Në thelb | Aftësi të Kufizuara

Të jetosh pa dëgjim

Nga - 29.12.2019

Si është të jesh i shurdhër në Kosovë?

Në thelb | Shqipëria

Tronditjet në bashkësitë e shkatërruara të Shqipërisë

Nga - 30.11.2019

Mungesa e bashkërendimit dhe joefikasiteti zyrtar dëmtojnë përpjekjet për ndihmë.

Në thelb | Dialogu

Bisedë për Kurtin me serbët e zakonshëm

Nga - 24.10.2019

Problemet e përditshme janë më të rëndësishme se shqetësimet politike.

Biseda | Arsimi

Arben Hajrullahu: Më problem se keqbërja është pavullneti [...]

Nga - 30.09.2019

Rivlerësimi i akademisë (Pjesa 1) — profesori nga Prishtina i cili e ngriti zërin kundër shfrytëzimit të universiteteve për përfitime personale flet për nevojën për guxim akademik.

S`fundmi | Film

“LGBT Police” shfaqet në PriFest

Nga - 27.08.2019

Filmi dokumentar eksploron efektin ‘rozë dhe kaltër’.

Në thelb | '90s

Të dëbuar me zor

Nga - 31.07.2019

Tri rrëfime të njerëzve të dëbuar gjatë luftës në Kosovë.

S`fundmi | Media

“Jo Pyetje Pa Përgjigje”

Nga - 03.05.2019

K2.0 lansoi fushatën për përmirësim të komunikimit mes institucioneve dhe mediave.

Biseda | Volume Up

Stevan Dojčinović: Mendova se publikimi i të vërtetës [...]

Nga - 25.04.2019

Gazetari hulumtues dhe fitues i çmimeve flet për zbulimin e rrjeteve të krimit, Paradise Papers dhe se si i trajton kërcënimet.

Në thelb | Ambienti

Vrasësi i heshtur i Kosovës

Nga - 12.04.2019

Vështrim rreth problemit të ndotjes në Prishtinë.

Në thelb | Arsimi

Shkollat fantazmë të Kosovës

Nga - 21.02.2019

Objektet e arsimit të planifikuara dobët tash gati të harruara.

Në thelb | Shoqëria Civile

A janë OJQ-të e Kosovës në rrezik?

Nga - 01.02.2019

Ligji i ri kundër parimeve bazike të organizatave të shoqërisë civile.

Biseda | Politika

Abdullah Bozkurt: Ballkani është tokë shumë pjellore për [...]

Nga - 30.12.2018

Redaktori turk që jeton në ekzil diskuton përpjekjet autoritare dhe shtypëse të Erdoganit dhe ndikimin e tij në Ballkan.

Në thelb | KLA

Veteranët e luftës: Si i dolën Kosovës kaq shumë veteranë

Nga - 04.12.2018

Shpjegim i situatës me listat e veteranëve

Në thelb | Drejtësi

Çekani i drejtësisë nuk bie për politikanët kosovarë

Nga - 07.11.2018

Disa muaj pas vlerësimit pozitiv, vendimet përfundimtare për rastet e profilit të lartë mbeten të rralla.

Biseda | Media

Gill Phillips: Snowden kishte më shumë ndikim tek shtetet [...]

Nga , Nidzara Ahmetasevic - 12.10.2018

Drejtorja ligjore e The Guardian, ndanë përvojën e saj të punës me raste të profilit të lartë të sinjalizimit si Edward Snowden, Wikileaks dhe Letrat e Parajsës.

S`fundmi | Korrupsioni

Mënyra më e lehtë për të luftuar korrupsionin

Nga - 01.10.2018

K2.0 diskuton për sfidat e qasjes në dokumente publike në Bisedën e Shkurtër.

Në thelb | BiH

Rilidhja e rajonit

Nga - 28.09.2018

Problemet me dokumente dhe lidhjet e dobëta rrugore pengojnë bashkëveprimin mes njerëzve të Ballkanit.