TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Ngadhnjim Avdyli

Ngadhnjim Avdyli është gazetar i stafit të K2.0, i cili kryesisht shkruan për politikë, qeverisje dhe drejtësi sociale. Ai ka kryer gazetarinë në Universitetin e Prishtinës.

Konteksti Podcast

PODCAST: Demokracia, të drejtat e njeriut dhe pandemia

Nga - 15.08.2020

Çka do të thotë pandemia për qeveritë me tendenca autokratike nëpër botë?

Në thelb | Ambienti

Ndryshimi shkallë-shkallë

Nga , Ngadhnjim Avdyli - 30.07.2020

Kriza klimatike s’do të zgjidhet lehtë — por këta kosovarë po fillojnë diku.

S`fundmi | COVID-19

Pandemia rëndon hallet e komuniteteve romë, ashkalinj dhe [...]

Nga - 20.07.2020

Mungon mbështetja institucionale për komunitetet joshumicë.

S`fundmi | COVID-19

Pandemia shtrëngohet përballë masave të lehtësuara

Nga - 30.06.2020

Paralajmërohet ‘izolim total’ ndërsa numri i të infektuarve me COVID-19 rritet.

Në thelb | COVID-19

Të punosh nga shtëpia

Nga - 22.05.2020

Katër rrëfime të punës nga zyrat e improvizuara përgjatë pandemisë.

Në thelb | COVID-19

Brengat karshi pakos emergjente fiskale

Nga - 29.04.2020

Disa nga masat emergjente të qeverisë zbërthehen nga dy analistë.

Në thelb | COVID-19

Brenga tjetër e kamarierëve në kohë pandemie

Nga - 30.03.2020

Kafeteritë e mbyllura janë ogurzeza për punëtorët.

Në thelb | Të drejtat e njeriut

Tërmetet e minatorëve të Bulqizës

Nga - 27.01.2020

Guri që sjellë vdekje, lëndime, largime nga puna e që s’pasuron minatorët.

S`fundmi | Dhuna në Familje

Kosova përballë të drejtave të njeriut

Nga - 10.12.2019

Në Ditën e të Drejtave të Njeriut i drejtojmë sytë nga Policia e Kosovës.

S`fundmi | Art

Diktatorët u trazuan

Nga - 05.12.2019

Ekspozita nga Korea e Veriut në Bibliotekën Kombëtare nxiti reagime të forta.

Biseda | Fëmijët

Murat Sahin: Si mund t’i dëgjojmë zërat e të rinjve, [...]

Nga - 20.11.2019

Kreu i zyrës së UNICEF në Kosovë flet për tri prioritetet e zhvillimit të fëmijëve në Kosovë.

Në thelb | Politika

Votë me dyshim e shpresë

Nga - 04.10.2019

Luftimi i korrupsonit, arsimi, shëndetësia dhe punësimi – prioritete të disa votuesve nga Prizreni e Ferizaji.

Në thelb | Diaspora

Rruga e përbashkët për diasporë

Nga - 16.09.2019

Kosovarët që kërkuan një jetë më të mirë diku tjetër.

S`fundmi | Politika

Kosova shkon në zgjedhje të parakohshme

Nga - 22.08.2019

Votimi do të mbahet brenda 45 ditëve.

Biseda

Shkëlzen Gashi: Shumë pak njerëz guxonin ta takonin Demaçin

Nga - 26.07.2019

Një vit prej vdekjes së shkrimtarit dhe veprimtarit politik.

Në thelb | Hapësira Publike

Shkrimet në Mur

Nga , Ngadhnjim Avdyli - 02.06.2019

Agresioni, liria, rebelimi — tri dekada të grafitit në KS.

Në thelb | Kulturë

Evoluimi i Hip-Hopit kosovar

Nga - 02.06.2019

Prej underground në mainstream përgjatë tri dekadave.

Në thelb | '90s

Masakra në rrugën “22 maji”

Nga - 22.05.2019

Tri familje të lidhura nga tragjedia e Vushtrrisë.

Në thelb | infrastruktura

Udhëtarët e autobusëve si shijojnë autostradat

Nga - 19.03.2019

Autostradat larg udhëtarëve, larg fshatrave dhe cënuese për kompanitë e autobusëve.

Biseda | Kulturë

7me7: Shoqëria jonë të lë përshtypjen se ne jemi një [...]

Nga - 26.01.2019

Rock grupi nga Ferizaj reflektojnë mbi muzikën e tyre si komentim politik e shoqëror të Kosovës së pas luftës.

Në thelb | Arsimi

Tepricë universitetesh

Nga - 17.01.2019

Universitete publike të themeluara pa nevojë, në mungesë të stafit akademik dhe me cilësi që vihet në pikëpyetje.

Në thelb | Protesta

Vit i protestave

Nga - 31.12.2018

Viti 2018 në Kosovë ishte i vërshuar me protesta.

Mentorimi | Barazia gjinore

Supermarketet me ‘‘super’’ probleme

Nga , Fortesa Doqi - 06.12.2018

Konkurse në baza gjinore, detyrime të jashtëligjshme ndaj punëtorëve e shkelje të tjera.

Biseda | Diaspora

Xhevdet Bajraj: Unë ndryshe e kam ëndërruar lirinë e politikanët [...]

Nga - 01.11.2018

Poeti i lindur në Rahovec jep pikëpamjen e tij për Kosovën nga shtëpia e tij e re në Mexico City.

Në thelb | Media

Shkelje me bollëk

Nga - 23.10.2018

Paga të ulëta, mungesa të kontratave dhe praktika të papaguara ende prezente në mediat kosovare.

S`fundmi | Protesta

Vit i përgjakshëm për punëtorët

Nga - 10.10.2018

Protestohet për vdekjet e punëtorëve të ndërtimtarisë, kërkohet të merren masa.

Në thelb | Ekonomia

Ku janë 60,000 vendet e reja të punës?

Nga - 13.09.2018

Pas një viti në pushtet, çfarë ndikimi pati qeveria aktuale në ekonomi?

S`fundmi | Personat e pagjetur

Mbahet marshi për gjetjen e personave të zhdukur gjatë luftës

Nga - 30.08.2018

Familjarët dhe marshuesit nuk pranojnë marrëveshje Kosovë-Serbi pa përfshirë personat e zhdukur gjatë luftës.

S`fundmi | Drejtësi

Protestuesit kërkojnë reforma gjithëpërfshirëse të sistemit [...]

Nga - 23.08.2018

Dorëheqja e prokurorit special rindezë lëvizjen protestuese të qytetarëve.

Në thelb | Shqipëria

Adem Reka dhe Ardit Gjoklaj përballë makinerive që u morrën [...]

Nga - 13.08.2018

A janë përmirësuar të drejtat e punëtorëve në Shqipëri që nga regjimi i Hoxhës?

Në thelb | Të drejtat e punëtorëve

Haku që s’njihet

Nga - 25.07.2018

Kamarierët punojnë pa kontrata, me vonesa në pagesa dhe trajtohen pa dinjitet.

S`fundmi | Bisedë e Shkurtë

Çka me diasporën?

Nga - 20.07.2018

Kosovo 2.0 diskuton mbi rolin e rëndësishëm të diasporës

Në thelb | Shëndetësia

Pacientët paguajnë shtrenjtë për dobësitë e sistemit publik

Nga - 05.06.2018

Mangësitë e shumta po i shtojnë dhimbjet e njerëzve që vuajnë nga sëmundjet serioze.

Biseda | Shëndetësia

Ilir Begolli: Shëndeti i pacientëve nuk është në fokus

Nga - 05.06.2018

Doktori me 40 vite përvojë në Institutin Kombëtar për Kujdesin Shëndetësor Publik, diskuton për sistemin shëndetësor të Kosovës.

Në thelb | Arsimi

A do të bien përsëri nga provimet nxënësit e sistemit [...]

Nga - 07.05.2018

Reformat vonohen si pasojë e ‘stagnimit’ të zbatimit të tyre.

Në thelb | Të drejtat e punëtorëve

Punëtorët e vënë në dyshim ‘historinë e suksesit’ [...]

Nga - 01.05.2018

Vdekje, lëndime dhe shkarkime masive që nga privatizimi i vitit 2006.

Biseda | Politika

Fatos Lubonja: “Ne nuk ndërtojmë dot shtëpinë e madhe, [...]

Nga - 12.04.2018

Publicisti nga Shqipëria ndër tjerash flet për rolin e intelektualëve në shoqëri,  të metat e demokracisë shqiptare dhe nevojën e mendimit ndryshe.

Në thelb | Pavarësia

Ta presësh pavarësinë në punë

Nga - 16.02.2018

Katër pikëpamje të ndryshme të 17 shkurtit, 2008.

Biseda | Art

Sislej Xhafa: Pavarësia është një gotë e zbrazët pa ujë

Nga - 16.02.2018

Artisti bashkëkohor flet për identitetin, viktimizimin dhe pavarësinë e papërfillshme.

Në thelb | Media

Arrogancë në vend të transparencës

Nga - 13.02.2018

Komunikimi efektiv ende mungon nga Qeveria Haradinaj

Në thelb | Arsimi

Ka ardhur koha t’i rishikojmë librat

Nga - 25.12.2017

Tekstet shkollore me pasaktësi shkencore dhe gjuhë të urrejtjes.

Në thelb | Film

Kinematë në ankand

Nga - 18.12.2017

Si po shuhen kinematë e qyteteve përmes privatizimit.

Në thelb | Të drejtat e njeriut

Lufta për të drejtat e njeriut

Nga , - 10.12.2017

K2.0 flet me gjashtë aktivistë të cilët po e zhvillojnë betejën për ndryshim.

S`fundmi | Arsimi

Qasje e pabarabartë në arsim

Nga - 06.12.2017

Fëmijëve me aftësi të kufizuar u shkelet më së shumti e drejta për qasje në arsim.

Në thelb | Zgjedhjet Lokale 2017

Mimoza Kusari-Lila vs. Ardian Gjini

Nga - 17.11.2017

Në Gjakovë kryetarja e parë grua në Kosovë garon për të tretën herë përballë AAK-së.

Në thelb | Zgjedhjet Lokale 2017

Lutfi Haziri vs Sami Kurteshi

Nga - 16.11.2017

Në garë për Gjilanin, një ish-Zëvendëskryeministër dhe ish-Avokati i Popullit.

Në thelb | Zgjedhjet Lokale 2017

Muharrem Svarqa vs Agim Aliu

Nga - 16.11.2017

Rivalet e vjetër përsëri në garë për Ferizajn.

Në thelb | Zgjedhjet Lokale 2017

Shaqir Totaj vs Mytaher Haskuka

Nga - 15.11.2017

Një qeverisje e vjetër dhe një krejt e re, në garë për Prizrenin historik.

Në thelb | Zgjedhjet Lokale 2017

Shpend Ahmeti vs. Arban Abrashi

Nga - 14.11.2017

Kandidatët nga Vetëvendosje dhe LDK synojnë kryeqytetin.

Monografitë | Aktivizmi

Me vetiniciativë

Nga - 17.10.2017

“Liga Total” solli futbollin nëpër qytete pa ndihmë komunale.

Në thelb | Aktivizmi

Kundërpërgjigje në Facebook

Nga - 17.10.2017

Mediat sociale në ndihmë të aktivistëve për t'u bërë presion komunave.

Biseda | Demokraci

Shqiprim Lubishtani: Vëzhgimi është aktivizëm për ndryshime [...]

Nga - 17.10.2017

Vëzhguesi i disa zgjedhjeve flet për angazhimin e tij në këtë proces demokrtatik, për sfidat dhe progresin.

Monografitë | LGBTI

Goran Miletic: Pjesa më e madhe e politikanëve të Ballkanit [...]

Nga , - 10.10.2017

Aktivisti veteran i të drejtave të njeriut diskuton progresin e ngadalshëm të të drejtave LGBTI në rajon, shpërfilljen e kufijve dhe përshtatjen e aktivizmit për epokën e internetit.

S`fundmi | Të drejtat e njeriut

Mbi 70 raste të reja të ngacmimeve seksuale

Nga - 07.09.2017

Prishtina, sipas “EcShlirë” me numrin më të madh të raportimeve.

Në thelb | Roma

Poraimosi i harruar

Nga - 22.08.2017

Në kujtim të Holokaustit të Romëve.

Në thelb | Kulturë

Pse duhet mbrojtur trashëgiminë kulturore?

Nga - 14.08.2017

Kujtesa, identiteti dhe zhvillimi ekonomik si shtyllat kryesore.

Biseda | Politika

Shkëlzen Gashi: Nëse VV vjen në pushtet, ndoshta vetëm [...]

Nga - 04.07.2017

Ndër përkrahësit e parë të Albin Kurtit, për themelimin e Vetëvendosjes flet për rritjen e saj gjatë zgjedhjeve, gabimet e së kaluarës, si dhe mosgatishmërinë për të qeverisur.

S`fundmi | Zgjedhjet2017

U shpallën rezultatet zyrtare të zgjedhjeve(2017)

Nga - 29.06.2017

Konfirmohet nga KQZ, PAN e para, Vetëvendosje e dyta dhe LDK e treta në zgjedhjet 2017.

S`fundmi | Të drejtat e privatësisë

Luftë digjitale kundër ekstremizimit?

Nga - 22.06.2017

Ekspertë mblidhen në Prishtinë, për të diskutuar metodat e përdorimit të internetit kundër terroristëve.

Në thelb | Politika

Shembja e bastioneve politike

Nga - 19.06.2017

Ndryshime në trendin e votimit në Ferizaj, Kaçanik dhe Fushë Kosovë.

Në thelb | E drejta autoriale

Për autorin, apo për të gjithë?

Nga - 22.05.2017

Pretendimet për të drejtën mbi pronën intelektuale ndanë aktivistë dhe shtetin.

S`fundmi | Bisedë e Shkurtë

Trashëgimia arkitekturore në fokus gjatë Bisedës së Shkurtër

Nga - 14.05.2017

‘Shkatërroje të vjetrën; ndërtoje të renë’?

S`fundmi | K2.0

Diskutim mbi rolin e sinjalizuesve?

Nga - 09.05.2017

Diskutimi i fundit i K2.0 i fokusuar në ata që zbulojnë keqpërdorimet.

Biseda | #podumeditë

Jusuf Azemi: Ekonomia kosovare e bazuar mbi kurrizin e punëtorëve [...]

Nga - 01.05.2017

Kryetari i Sinikatës së Pavarur të Punëtorëve të Sektorit Privat thotë se të drejtat e punëtorëve në Kosovë nuk kanë parë përmirësim prej 1990-ës.

Biseda | Kulturë

Taste2: Muzika ime është protestë ndaj të këqijave të [...]

Nga - 29.03.2017

Reperi thotë se kontributin e tij në shoqërinë kosovare e jep përmes muzikës që është kundër atyre që “po e rrejnë popullin”.