TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Edona Kryeziu

Edona Kryeziu është gazetare që mbulon artin dhe kulturën për K2.0. Ajo ka kryer studimet baçelor në Universitetin e  Mastrihtit të Holandës, si dhe ka përfunduar masterin për Migracion dhe Studime të Diasporës (Antropologji Pamore) në Universitetin SOAS të Londrës në Mbretërinë e Bashkuar.

Në thelb | COVID-19

DokuFesti digjital

Nga - 07.08.2020

Prapa skenave të përgatitjeve të pazakonta për edicionin e 19-të të DokuFestit.

Biseda | Kulturë

Sezgin Boynik: Skena kulturore në Kosovë mund të mësojë [...]

Nga - 15.07.2020

Teoricieni i kulturës dhe themeluesi i revistës dhe shtëpisë botuese ‘Rab Rab’ flet për rëndësinë e të kuptuarit të futurizmit rus dhe zbulimin e tij të dramës ‘Yanko, Mbreti Shqiptar’ nga Ilya Zdanevich.

Në thelb | Kulturë

Përtej kombëtares

Nga - 26.06.2020

Rivizitimi i filmave nga diaspora.

Në thelb | Art

Arti dhe kultura goditen nga virusi

Nga - 07.04.2020

Izolimi po e ndikon sektorin e artit dhe atë të kulturës.

S`fundmi | COVID-19

Një ditar në prozë i COVID-19

Nga - 29.03.2020

Si u frymëzuan nga izolimi dy regjisorë të Prishtinës.

S`fundmi | Kulturë

Brenda skenës së rokut shqiptar në Jugosllavi

Nga - 11.03.2020

Ruajtja e trashëgimisë së Festivalit BOOM në 208 faqe.

S`fundmi | Kulturë

Kujtohen personat e pagjetur të Kosovës

Nga - 25.02.2020

Një ekpozitë e re përpiqet ta mbajë gjallë kujtimin e tyre.