TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Marijana Camović Veličković

Marijana Camović Veličković diplomoi në Fakulteitn Juridik në Podgoricë dhe punon si gazetare prej vitit 2001. Carmović e ka kryesuar Sindikatën e Mediave të Malit të Zi prej themelimit të saj. Ajo është e interesuar veçanërisht në temat e lirive mediale, marrëdhënieve të pronarëve të mediave me punëtorët e tyre dhe të drejtat e punëtorëve në sektorin e medias. Gjithashtu ëshë anëtare e bordit të Federatës Evropiane të Gazetarëve.

S`fundmi | Mali i Zi

Dhunë policore dhe politike kundër qytetarëve

Nga - 13.07.2020

A mundet kaosi në Budvë të çojë drejt stabilizimit të Malit të Zi?

S`fundmi | Mali i Zi

Protestat në Malin e Zi vazhdojnë pas arrestimit të klerikëve

Nga - 15.05.2020

Ndodhin ndeshje dhe akuzime ndërsa protestuesit shkelin kufizimet kundër COVID-19.

Në thelb | Mali i Zi

Ligji që trandi Malin e Zi

Nga - 18.04.2020

Çfarë qëndron prapa protestave disamujore?

Biseda | Arsimi

Mara Šćepanović: Universiteti do të çlirohet kur të çlirohet [...]

Nga - 29.10.2019

Rivlerësimi i Akademisë (Pjesa 5) - fizikantja nga Mali i Zi flet për të vetmen dritë në errësirën e sistemit arsimor në këtë vend.

S`fundmi | Mali i Zi

Presion për ndryshime në Mal të Zi

Nga - 04.04.2019

Pas dy muajve me protesta, opozita pajtohet të punojë për zgjedhjet e reja.

S`fundmi | Mali i Zi

Tito vazhdon të jetojë në Mal të Zi

Nga - 23.01.2019

Presidenti i Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë është kthyer në Podgoricë, por askush nuk e di pse.

Biseda | Mali i Zi

Aleksandar Saša Zeković: Mali i Zi nuk mund të konsiderohet [...]

Nga - 28.11.2018

Aktivisti për të drejtat e njeriut nga Podgorica flet për të drejtat LGBTI, politikën malaziase dhe procesin e ballafaqimit me të kaluarën.

Biseda | Feminizmi

Paula Petričević: Nuk duhet të presim të ndodhë diçka [...]

Nga - 16.10.2018

Bisedë për Feminizmin në Ballkan (Pjesa 7) — Feministja, aktivistja dhe profesoresha nga Kotori flet rreth nevojës për të mos i lënë ëndrrat klerike të krahut të djathtë të bëhen ankthi jonë i përbashkët.