TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Nidžara Ahmetašević

Nidžara Ahmetašević është redaktore rajonale e K2.0. Nidžara ka kryer doktoraturën në drejtimin e asistencës mediale në shtete të pasluftës në Universitetin e Grazit në Austri.  Fokusi i saj si gazetare është në zhvillimin e medias në lidhje me vendet e pas konfliktit, gjuhën e urrejtjes, të drejtat e njeriut, feminizëm dhe migrim.

Pikëpamje | Drejtësi Tranzicionale

Të jetosh me trashëgiminë e Milošević-it do të thotë [...]

Nga - 23.07.2020

Tri dekada më pas, çka lypet që të mbijetuarit të ngrihen mbi gjuhën e urrejtjes dhe ndarjes?

Konteksti Podcast | BiH

Konteksti: Ruajtja e kujtimeve të fëmijëve që i kanë mbijetuar [...]

Nga - 11.07.2020

Pamje brenda Muzeut të Fëmijëve të Luftës në Sarajevë.

Pikëpamje | BiH

Reagimi i Bosnjës dhe Hercegovinës ndaj COVID-19 rrezikon [...]

Nga - 02.04.2020

Një sërë masash kufizuese i kanë lënë plot njerëz të frikësuar.

Blogbox | bosnia

‘Duke shuar dhimbjen’ në kufijtë e Bosnjës

Nga - 19.11.2019

Dhuna, dehumanizimi dhe kufizimi i të drejtave të njeriut.

Në thelb | BE

Rënia e gjysëm-protektoratit boshnjak

Nga , Nidzara Ahmetasevic - 23.05.2019

Përfaqësuesi i Lartë ka pushtet të pakufijshëm, e nuk e përdorë kurrë.

Biseda | Media

Gill Phillips: Snowden kishte më shumë ndikim tek shtetet [...]

Nga , Nidzara Ahmetasevic - 12.10.2018

Drejtorja ligjore e The Guardian, ndanë përvojën e saj të punës me raste të profilit të lartë të sinjalizimit si Edward Snowden, Wikileaks dhe Letrat e Parajsës.

Në thelb | Dhunë Seksuale

Të mbijetuarit e dhunës seksuale luftojnë për njohje

Nga - 28.09.2018

Lufta shumëvjeçare për të drejtat e të mbijetuarve të dhunës seksuale gjatë luftës.

Pikëpamje | BiH

Shtetësia e dobët e Bosnjes sfidohet nga veprimi i mosbindjes [...]

Nga - 24.05.2018

Kalkulimet dhe manovrat politike e ekspozojnë shtetin e kapur.

Në thelb | Mali i Zi

Emigrantët dhe refugjatët në situatë të pasigurt

Nga , - 15.05.2018

Në Mal të Zi është shtuar numri i personave që po kërkojnë shpëtim në Evropë.

Blogbox | BiH

Dita e gjykimit për Mladiqin

Nga - 22.11.2017

Çfarë ndjenje të jep zbatimi i drejtësisë?

Në thelb | Migrimi

Refugjatët e ngujuar në Sanxhak

Nga - 29.09.2017

Qindra njerëz kanë mbetur në kampe të pashfrytëzueshme në rajonin më të varfër të Serbisë.

Në thelb | Arsimi

Nxënësit po e udhëheqin (r)evolucionin e arsimit në Bosnjë

Nga - 24.06.2017

Nxënësit e shkollave të mesme kanë lansuar një fushatë kombëtare për t’i dhënë fund ndarjes etnike në klasë.

Pikëpamje | BiH

Jeta në status quo të e përhershme e Bosnjes

Nga - 25.05.2017

Kaos i pakontrolluar e konflikte të ngrira edhe për 22 vite pas luftës.