TË GJITHË ARTIKUJT NGA: Valmir Mehmetaj

Valmir Mehmetaj është gazetar i cili më parë ka punuar në  Kosovo 2.0. Valmiri ka studiuar Shkencat e Komunikimit në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë, Maqedoni. Ai beson thellësisht në mësim të vazhdueshëm dhe në formim të mendimeve origjinale, dhe kryesisht shkruan për çështje kulturore dhe sociale.

Në thelb | Ekonomia

Potenciali i Kosovës për revolucion teknologjik

Nga - 02.07.2019

Industria e teknologjisë ofron mundësi, por a po ndodh gjë?

Në thelb | Kulturë

Zgjimi i trashëgimisë kulturore të Kosovës

Nga - 02.06.2019

Ngjallja e të kaluarës për gjeneratën e ardhshme.

Në thelb | Shëndetësia

Lutje publikut për ta paguar trajtimin

Nga - 05.06.2018

Fushatat e mbledhjes së fondeve për financim të kujdesit shëndetësor, të zakonshme në Kosovë.

Në thelb | Ndërmarrësi

Vërsulje drejt kriptovalutës

Nga - 09.01.2018

Valuta botërore online dhe gërmimi në shekullin XXI.

Në thelb | Kulturë

A janë pronat publike vetëm për biznes?

Nga - 27.11.2017

Po hartohet një ligj i ri për përdorimin e pronave komunale.

Në thelb | Ambienti

Ekzistenca pa mish

Nga - 01.11.2017

Analizojmë botën e veganizmit dhe të vegjetarianizmit.

S`fundmi | Arsimi

Kush po u jep mësim studentëve tanë?

Nga - 28.09.2017

Diskutohet integriteti arsimor në Bisedën e Shkurtër të K2.0.

Biseda | Kulturë

Jeton Neziraj: Ajo që sot është shokuese, nesër nuk do [...]

Nga - 21.09.2017

Dramaturgu diskuton punën e tij, shpesh kontraverse.

Biseda | Muzikë

Rebekah: Puna e DJ-it është për të ndarë energji

Nga - 19.09.2017

Ylli i teknos godet Prishtinën.

Në thelb | Art

Muret si pëlhurë

Nga - 16.09.2017

Prej slloganeve e deri te etiketimi dhe arti rrugor… bota e grafitit po evoluon gjithnjë e më shumë.

Në thelb | Art

Të jesh apo të mos kesh

Nga - 12.09.2017

Dy aktore të reja flasin për zhvillimin e tyre në skenën e filmit dhe të teatrit në Kosovë.

S`fundmi | Art

Autostrada Bienale eksploron kufijtë

Nga - 25.08.2017

Mbahet për herë të parë bienalja e artit bashkëkohor në Prizren.

S`fundmi | DokuFest 2017

Të shikosh jetën tënde në ekran të madh

Nga - 09.08.2017

“Me dasht, me dasht, me dasht”, premierë në DokuFest.

Biseda | DokuFest 2017

Robert Bisha: Muzika folklorike është ajo kur njerëzit i [...]

Nga - 07.08.2017

Pianisti diskuton përzierjen e tradicionales me eksperimentalen.

Në thelb | DokuFest 2017

Lumbardhi: Çfarë do të thotë të evolvosh

Nga - 04.08.2017

Rrëfenja e kinemasë historike të Prizrenit

Biseda | Art

Molly Kleiman: Si mund të marrim një bisedë e ta përkthejmë [...]

Nga - 18.07.2017

Drejtoresha e Redaksisë së revistës online ‘Triple Canopy’ të Nju Jorkut e diskuton këtë revistë në botën moderne.

S`fundmi | Art

Një galeri e re alternative hapet në Mitrovicë

Nga - 11.07.2017

Ekspozita ‘Mitrovica Matter’ (Substanca e Mitrovicës) lanson një hapësirë të re të artit.

Në thelb | Kulturë

Festivali kulturor që po e kundërshton nacionalizmin

Nga - 29.06.2017

Zëra prej edicionit të sivjetëm të “Mirëdita, dobar dan!”

Në thelb | Kulturë

Jeta pas mesnatës

Nga - 14.06.2017

Kllaberët e parë të Prishtinës flasin për skenën e jetës së natës nga zanafilla e saj e deri më sot.

S`fundmi | Tech

Rikthehet: DOKUTECH

Nga - 10.06.2017

Në përgatitje të rendit të ri botëror.

Në thelb | Demokraci

Kurrfarë arsye për të votuar!

Nga - 08.06.2017

Çka thonë votuesit potencialë nga rajoni i pakënaqur i Dukagjinit?

S`fundmi | Sporti

Këmbëkryq në majë të botës

Nga - 24.05.2017

Gruaja e parë shqiptare dhe ekspedita e parë e një klubi kosovar që arrinë majën e Malit Everest.

Biseda | Kulturë

Hamed Abboud: Krejt funksioni i letërsisë tash ka ndryshuar [...]

Nga - 16.05.2017

Poeti sirian flet për atë se si përvojat e tij si refugjat e kanë transformuar punën e tij.

Në thelb | Muzikë

Dy çifte që po e ndezin underground-in e muzikës në Kosovë

Nga - 06.05.2017

Tandem dhe X-Rated Self Love shikojnë përtej murit.

Në thelb | #podumeditë

Jetë qenqe

Nga - 29.04.2017

Si i trajton Kosova qentë endacakë?

Biseda | Kulturë

Alberta Troni: “Ne mund të shohim se sa e etur është rinia [...]

Nga - 13.04.2017

Para duetit të tyre në Chopin Piano Fest në Prishtinë, pianistja Alberta Troni dhe violonçelisti Karel Bredenhorst flasin për gjuhën universale të muzikës.

Biseda | Hapësira Publike

Ares Shporta: “Kërkush nuk do të na i jap të gatshme [...]

Nga - 09.04.2017

Drejtori ekzekutiv i Fondacionit Lumbardhi flet për përpjekjet për të krijuar një qendër kulturore në Kosovë.

S`fundmi | Kulturë

“The Dark” ofron një përvojë hipnotike muzikore

Nga - 05.04.2017

Performanca e operës eksperimentale vë në pah potencialin e hapësirave të braktisura.

Në thelb | #podumeditë

Duke fokusuar kamerën

Nga - 03.04.2017

A po prezenton industria e filmit kosovar më shumë se që duhet tregime të luftës?

Në thelb | Film

Jo edhe një supermarket

Nga - 30.03.2017

Lufta e OJQ-së së arteve Anibar kundër privatizimit të kinemasë Jusuf Gërvalla.

Biseda | Art

Odile Burluraux: Artistët mund të kontribuojnë në mendimin [...]

Nga - 20.03.2017

Kuratorët Odile Burluraux dhe Jessica Castex flasin për ekspozimin e punimit artistik të Hayoun Kwon me realitet virtual, “489 Years”, në Galerinë Kombëtare të Kosovës.

Biseda | Art

Astrit Ismaili: Trupat janë vetëm trupa – lironi thithkën!

Nga - 13.03.2017

Artisti konceptual flet për artin e performimit, rebelimin dhe shprehjen nëpërmjet trupit.

S`fundmi | Kulturë

Një projekt rajonal po promovon pajtimin nëpërmjet shkrimit

Nga - 03.03.2017

Tregime të shkurtëra prej autorëve të ish-Jugosllavisë që synojnë pajtimin e gjaqeve në mes të kombeve.

Në thelb | Kulturë

Duke lënë të bukurën pas

Nga - 01.03.2017

A ka përparuar Kosova sa i përket ruajtjes së trashëgimisë kulturore?

Në thelb | Të drejtat e privatësisë

Internet — harromë!

Nga - 21.02.2017

Si t’i ndalosh mjetet e kërkimit në internet që të shfaqin rezultate të turpshme për ty.

Biseda | Ambienti

Uta Ibrahimi: Ecja nëpër Himalaje më bëri të kuptojë [...]

Nga - 11.02.2017

E apasionuara pas natyrës flet për sfidimin e kufijve të saj, kalimin e humnerave të rrezikshme, sëmundjeve akute të lartësisë dhe Yetin e frikshëm!

Biseda | Muzikë

Shpat Deda këndon këngën “Ninullë”, kushtuar gjyshes [...]

Nga - 21.01.2017

Projekti i ri i Shpat Dedës, që përfshin këngë dhe videoklip, u lansua të premten.

Në thelb | Art

Haveit — “Powerpuff Girls” të Prishtinës

Nga - 13.01.2017

Aktivizmi përmes performancave të artit publik.

Pikëpamje | Kulturë

Ndjellja e fuqive të artit e kulturës

Nga - 26.12.2016

Përmbledhje e punës së sivjetme në kulturë: përmirësimi i imazhit të Kosovës.

S`fundmi | Ambienti

Një fushatë fotografike me fokus në ambient dhe shëndet

Nga - 02.12.2016

#EcoKosovo fushatë për rritjen e nivelit të ndërgjegjësimit për ambientin nëpërmjet një gare.

S`fundmi | Kulturë

#KtheKrytë e shihe trashëgiminë kulturore

Nga - 01.12.2016

Një fushatë e re që ka të bëjë me hekurudhat e Kosovës.

S`fundmi | Të drejtat e njeriut

Samiti rajonal adreson përfshirjen e romëve

Nga - 30.11.2016

Ky eveniment dy-ditor, që mbahet në Prishtinë, i trajton perspektivat bazike.

Blogbox | Aktivizmi

Një qen Kosovar operohet në Serbi

Nga - 25.11.2016

Ndihma për kafshët që kanë nevojë për të, është shenjë e një shoqërie të ndjeshme.

Në thelb | Policia

Fjalëkalimi im! Privatësia ime! Eh, epoka digjitale!

Nga - 23.11.2016

Këshilla të thjeshta për rreziqet online.

Biseda | Tech

Amy Cosper: Ndërmarrësia është të krijosh diçka të re, [...]

Nga - 02.11.2016

Një ndërmarrëse amerikane flet për ndjekjen e profesionit "cool".

Në thelb | Politika

diplomaciadigjitale.ks

Nga - 31.10.2016

Përmirësimi i imazhit dhe njohja e Kosovës përmes platformave të internetit.

Në thelb | Art

Art progresiv

Nga - 20.10.2016

Katër finalistë në tri projekte, synojnë të bëhen "Artistët e së Nesërmës"

Biseda | Kulturë

Venera Mustafa: E shpreh vetën me atë që vesh

Nga - 13.10.2016

Dizajnerja e modës diskuton artin dhe modën në Prishtinë.

Në thelb | Hapësira Publike

Filozofia e Termokissit po i fillon nxemjet

Nga - 04.10.2016

Në qendër të konceptit social janë njerëzit, e jo profiti.

Biseda | Art

Lulzim Hoti: Kultura është një prej shtyllave kryesore të [...]

Nga - 14.09.2016

Artistët lokal po synojnë që ta aktivizojnë përsëri skenën e skaduar kulturore në Mitrovicë nëpërmjet 7 Arte.

Në thelb | Politika

Formësimi i së ardhmes së Mitrovicës, nga themeli drejt kulmit

Nga - 05.09.2016

Iniciativa e re synon që t'i angazhojë qytetarët në vendimmarrje lokale.

Në thelb | Kulturë

HAPËSIRA E BASHKI-‘M’-IT NË PRISHTINË

Nga - 29.08.2016

Klubi 'M' lë mbresa me publikë të shumëllojshme.

S`fundmi | Protesta

Vazhdon beteja për drejtësi për vajzën nga Prizreni

Nga - 17.07.2016

Kërkohet dorëheqje dhe ndjekje penale pas vdekjes së tre vjeçares në Prizren.

Në thelb | Muzikë

Mitrovicës po i kthehet roku

Nga - 28.06.2016

Shkolla e rokut u jep muzikantëve të ri mundësi për t'u rritur.