Tag: Roma

Biseda | Art

Selma Selman: Besoj se arti është mjaft i fuqishëm për t’i ndikuar jetët e njerëzve

Nga - 13.05.2020

Artistja që ndan jetën mes Bosnjës dhe ShBA-së flet për rëndësinë e arsimimit.

Pikëpamje | Roma

Populli rom është lënë në margjinat e shoqërisë, sërish

Nga - 31.03.2020

Romët e rajonit nuk po ballafaqohen vetëm me COVID-19, por edhe me urinë.

Small Talk | Roma

K2.0 Hajde Folim për përvetësimin e kulturës rome

Nga - 02.04.2019

Diskutim rreth komunitetit rom në Kosovë.

S`fundmi | Roma

K2.0 Hajde Folim për përvetësimin e kulturës rome

Nga - 28.03.2019

Diskutim rreth komunitetit rom në Kosovë.

Biseda | Roma

Dezso Mate: Nuk më pëlqen fjala ‘tabu’ sepse aludon se ka tema që shoqëria nuk dëshiron t’i pranojë

Nga - 24.01.2019

Hulumtuesi i bazuar në Budapest tregon se si përvoja e tij si një rom gej e ka nxitur luftën e tij për njohje dhe ndryshim.

Biseda | Art

Evelyne Pommerat: “Duhet të jemi të bashkuar me popullin rom në luftën kundër këtij racizmi”

Nga - 20.11.2018

Drejtoresha e Bibliotekës Mediale Matéo Maximoff në Paris, flet për artet e romëve dhe ballafaqimin me diskriminimin.

Në thelb | Roma

Lufta kundër narrativave të paragjykimit

Nga - 20.12.2017

Fred Taikon e ka kaluar jetën e tij duke promovuar kulturën e romëve.

Në thelb | Roma

Poraimosi i harruar

Nga - 22.08.2017

Në kujtim të Holokaustit të Romëve.

Në thelb | Kulturë

Më shumë se një Ditë Rome

Nga - 08.04.2017

Pesë aktivistë romë flasin për kulturën, të drejtat dhe diskriminimin.

Pikëpamje | Roma

Më duhet diçka më pak se një ditë kombëtare

Nga - 07.04.2017

‘Dita Kombëtare e Romëve në Kosovë’ është cirk absurd që nuk i ndihmon askujt.

Më shumë