Tag: Libra

Pikëpamje | Kulturë

Një Lexim Kritik i Librit ‘Nëna Terezë: Shënjtorja dhe Kombi i Saj’

Nga - 12.08.2020

Një vështrim i veprës më të fundit të Gëzim Alpionit për shqiptaren më të famshme në botë.

Biseda | Libra

Ian Bancroft: Për veriun e Kosovës, pengesa e vetme është në mendjen tënde

Nga - 28.04.2020

Shkrimtari dhe diplomati Ian Bancroft flet për librin e tij të fundit për veriun e Kosovës, duke i zhbërë keqkuptimet rreth veriut për t’ia zbuluar njerëzinë.

Blogbox | Kulturë

Në kërkim të së majtës

Nga - 03.03.2020

Novela “W” nga Igor Shtiks, shtëpia botuese Fraktura, Zagreb 2019.

Biseda | bosnia

Aleksandar Hemon: Ballkani i ngjan Evropës tamam aq sa për të dështuar në të qenët Evropë

Nga - 16.02.2020

Një nga shkrimtarët dhe mendimtarët më të vlerësuar të kohës sonë flet për dukurinë e mohimit të gjenocidit, arrogancën shoqërore të Perëndimit dhe jetën me shpërngulje të vazhdueshme.

Biseda | Art

Ervina Halili: Rilindja është i vetmi institucion që ka krijuar komunitet të shkrimtarëve

Nga - 28.12.2019

Shkrimtarja që realizoi Arkivin Rilindja flet për veprimtarinë e ndërmarrjes dhe për sfidat që ajo i kapërceu gjatë mbledhjes së materialit.

Blogbox | Libra

Keqkuptime fatale me realitetin

Nga - 05.12.2019

Atlasi i Pseudo-mitologjisë, Svetislav Basara, Službeni Glasnik, Beograd, 2018.

Pikëpamje | bosnia

Tradhëti e Letërsisë

Nga - 16.10.2019

Si dhe pse Komiteti Nobel për Letërsi e shpërbleu Peter Handken.

Pikëpamje | Kulturë

Shtatë autorë premtues të Ballkanit që mbase nuk i keni lexuar

Nga - 06.09.2019

Kritiku letrar flet për shkrimtarët e rajonit që po lënë gjurmë.

Blogbox | Libra

Dhjetë faktorë që ndikojnë në ngritjen dhe rënien e shteteve

Nga - 04.11.2016

Mbi librin “Ngritja dhe Rënia e Shteteve – Forcat e Ndryshimit në Botën e Pas-Krizës” nga Ruchir Sharma.