Tag: Politika

Pikëpamje | Politika

“Korrigjimi i kufirit” çon në pezullim të arsyes

Nga - 04.03.2019

Nyja Gordiane e korrigjimit të kufirit dhe tarifat e importit janë të lidhura mes vete.

Pikëpamje | Politika

A mund t’i përballojë Kosova pasojat e paqëllimshme të taksës 100 përqindëshe?

Nga - 29.01.2019

Shkelja e marrëveshjes ndërkombëtare mund të shkaktojë efekte që nuk do mund të zhbëhen.

Biseda | Politika

Atifete Jahjaga: I gjithë ky aktivizëm që u sinkronizua nga njëri cep i globit në tjetrin, tregon që çka është mjaft është mjaft – koha ka ardhur të veprojmë

Nga - 14.01.2019

Presidentja e parë grua e Kosovës flet për rëndësinë e pjesëmarrjes së grave dhe sfidimin e mendësisë patriarkale në politikë, si dhe rreth kauzës së saj për të mbijetuarit e dhunës seksuale nga lufta.

Biseda | Politika

Abdullah Bozkurt: Ballkani është tokë shumë pjellore për partinë e Erdoganit

Nga - 30.12.2018

Redaktori turk që jeton në ekzil diskuton përpjekjet autoritare dhe shtypëse të Erdoganit dhe ndikimin e tij në Ballkan.

Biseda | Politika

Gëzim Krasniqi: “Pas tragjedisë populiste në Evropë, e majta e ka momentin ideal”

Nga - 26.12.2018

K2.0 ka biseduar me sociologun politik rreth ndërrimit të peisazhit politik në Ballkan, Evropë dhe botë.

Pikëpamje | Dialogu

Projekt-marrëveshja e kryeministrit me Serbinë reflekton qëllime të mira por mund të ketë pasoja të rrezikshme

Nga - 17.12.2018

Një alternativë për ndarjen dhe shkëmbimet territoriale, por prapëseprapë e rrezikshme për sovranitetin e Kosovës.

Biseda | Politika

QËNDRON KASTRATI: Kamenica është një vend model se si ekziston bashkëjetesa në mes të komuniteteve të ndryshme.

Nga - 16.12.2018

Kryetari më i ri në Kosovë diskuton për sfidat e qeverisjes njëvjeçare në komunën me territor shumë, por me pak buxhet dhe banorë.

Biseda | BE

Beatriz Becerra: Për mua, liberalizimi më shumë është një qëndrim ndaj jetës

Nga - 07.12.2018

Deputetja e Parlamentit Evropian flet për BE-në pas Brexit-it, politikat e migrimit dhe domethënien e zgjedhjeve të ardhshme për të ardhmen e Evropës.

Në thelb | Politika

‘Na janë çartë zotnijtë mes veti’

Nga - 05.11.2018

Një histori e përplasjeve të vazhdueshme ndërmjet Hashim Thaçit dhe Ramush Haradinajt.

Pikëpamje | Dialogu

Korrigjimi i kufijve nuk është një zgjidhje evropiane e shekullit 21

Nga - 31.10.2018

Nga shkëmbimi i territoreve nuk do të përfitojë Kosova e as perspektiva e saj Euro-Atlantike.

Më shumë