Tag: Refugjatët

Në thelb | BE

Thirrjet për ndihmë nga Shtegu Ballkanik

Nga - 31.08.2020

Qasja në azil mbetet problem në Slloveni.

Pikëpamje | Migrimi

Përralla për migrantët “e mirë” dhe refugjatët “e rrezikshëm”

Nga - 22.07.2020

Një vështrim nga gjashtë studiuese që vijnë prej hapësirës post-jugosllave.

Në thelb | '90s

Të dëbuar me zor

Nga - 31.07.2019

Tri rrëfime të njerëzve të dëbuar gjatë luftës në Kosovë.

Blogbox | '90s

Kosovë, mars 1999 — Një kujtim

Nga - 24.03.2019

Përvoja personale nga lufta.

Në thelb | Mali i Zi

Emigrantët dhe refugjatët në situatë të pasigurt

Nga , - 15.05.2018

Në Mal të Zi është shtuar numri i personave që po kërkojnë shpëtim në Evropë.

Në thelb | Refugjatët

Loja e BE-së me kufij

Nga - 23.02.2018

Kufijtë e mbyllur i kanë sjellë mijëra emigrantë në situatë të pasigurtë në Ballkan.

Biseda | Kulturë

Hamed Abboud: Krejt funksioni i letërsisë tash ka ndryshuar për mua

Nga - 16.05.2017

Poeti sirian flet për atë se si përvojat e tij si refugjat e kanë transformuar punën e tij.

Blogbox | Refugjatët

Ikja për mbijetesë

Nga - 23.03.2017

Ndërhyrja e NATO-s solli shpresë, por edhe hakmarrje, duke detyruar shumë njerëz të largohen nga shtëpitë e tyre.