Tag: Personat e pagjetur

Blogbox | Personat e pagjetur

‘Kur i lashë atë ditë, e dita që më shkuen’

Nga - 30.08.2019

Rrëfimi personal i një gruas që i mungojnë të dashurit.

Blogbox | Personat e pagjetur

Monolog këtej varrit

Nga - 05.04.2019

Recension mbi film dokumentarin "Ferdonija", të regjisorit Gazmend Bajri.

Në thelb | E kaluara, tani | Personat e pagjetur

Të pagjeturit – ballafaqimi im me dhimbjen dhe pasigurinë

Nga - 28.09.2018

Përshkrimi personal i një fotoreporteri rreth dokumentimit të një çështjeje prekëse.

Në thelb | E kaluara, tani | Personat e pagjetur

Po shuhen shpresat për personat e pagjetur të minoriteteve etnike

Nga - 28.09.2018

Vitet kalojnë, e familjet i presin pafund të dashurit e tyre.

S`fundmi | Personat e pagjetur

Mbahet marshi për gjetjen e personave të zhdukur gjatë luftës

Nga - 30.08.2018

Familjarët dhe marshuesit nuk pranojnë marrëveshje Kosovë-Serbi pa përfshirë personat e zhdukur gjatë luftës.

Në thelb | Personat e pagjetur

Eshtrat e paidentifikuara mbajnë dhimbjen e hapur

Nga - 06.06.2018

Procesi i identifikimit të eshtrave mban të hapur në pafundësi plagët e familjarëve të të zhdukurve.

Në thelb | Personat e pagjetur

Pas hijeve të së kaluarës

Nga - 30.08.2017

Të flasësh për pajtimin, pa njohur të vërtetën për viktimat e luftës.

Pikëpamje | Personat e pagjetur

Ende jemi larg së vërtetës për shumë persona të humbur

Nga - 30.08.2017

Krijimi i institucioneve politike duhet të mbështetet nga vullneti politik.

Pikëpamje | Drejtësi Tranzicionale

Ka ardhur koha të flasim seriozisht për krimet e luftës dhe më gjerë

Nga - 30.08.2017

Si shoqëri, nuk mund të vazhdojmë t’i injorojmë krimet e kryera gjatë të ‘90-ave në Kosovë.

S`fundmi | Personat e pagjetur

Tribut prekës për personat e pagjetur të Kosovës

Nga - 01.09.2016

Prishtina shënon viktimat e zhdukjes me forcë.

Më shumë