Tag: Kroacia

Biseda | COVID-19

Davor Mishkoviq: Kultura është e margjinalizuar, por ne presim shumë nga ajo

Nga - 20.05.2020

Sociologu dhe aktivisti flet për kulturën dhe festivalet në kohën e COVID-19.

S`fundmi | COVID-19

Pandemi, tërmet dhe mbikëqyrje e shtuar

Nga - 16.04.2020

Reagimi i kroatëve duket më i rreptë duke krahasuar me numrin e rasteve të konfirmuara.

Në thelb | Kroacia

Dyshime për shpërdorime seksuale në Kishën Ortodokse

Nga - 24.02.2020

Viktimat mbetën në pritje të së vërtetës dhe drejtësisë.

Në thelb | Hapësira Publike

Teka e re e shtrenjtë e kryetarit të Zagrebit

Nga - 22.01.2020

Lidhjet ndërmjet projekteve ‘Manhattan i Zagrebit’ dhe ‘Beogradi buzë ujit’.

Në thelb | Kroacia

Ja nisi loja

Nga - 12.02.2019

Zhvilluesit e lojërave elektronike në Kroaci po e shtyjnë para këtë industri në rajon.

Biseda | Feminizmi

Bojana Genov: ‘Kisha është pengesa më e madhe për realizimin e të drejtave të grave në Kroaci’

Nga - 24.09.2018

Aktivistja feministe kroate diskuton se si të fitohet kundër forcave konservatore që i kundërshtojnë të drejtat e grave.

Në thelb | Kroacia

Shuarja e lirisë së fjalës në Kroaci

Nga - 06.02.2018

Rritet numri i sulmeve të pandëshkuara ndaj gazetarëve.

Në thelb | Drejtësi Tranzicionale

Viktimat pre e kërcënimeve dhe mospërfilljes

Nga - 08.12.2017

Gjykimi i Tribunalit të Hagës shkakton pakënaqësi, mospranim dhe panikë në Kroaci.