Në thelb | Arsimi

Tepricë universitetesh

Nga - 17.01.2019

Universitete publike të themeluara pa nevojë, në mungesë të stafit akademik dhe me cilësi që vihet në pikëpyetje.

Biseda | Politika

Atifete Jahjaga: I gjithë ky aktivizëm që u sinkronizua nga njëri cep i globit në tjetrin, tregon që çka është mjaft është mjaft – koha ka ardhur të veprojmë

Nga - 14.01.2019

Presidentja e parë grua e Kosovës flet për rëndësinë e pjesëmarrjes së grave dhe sfidimin e mendësisë patriarkale në politikë, si dhe rreth kauzës së saj për të mbijetuarit e dhunës seksuale nga lufta.

S`fundmi | K2.0

Thirrje për aplikime: Programi Lokomotiva 2.0

Nga - 11.01.2019

Lokomotivë:  fig. Ajo që tërheq e shpie përpara diçka.

Në thelb | Protesta

Vit i protestave

Nga - 31.12.2018

Viti 2018 në Kosovë ishte i vërshuar me protesta.

Biseda | Politika

Abdullah Bozkurt: Ballkani është tokë shumë pjellore për partinë e Erdoganit

Nga - 30.12.2018

Redaktori turk që jeton në ekzil diskuton përpjekjet autoritare dhe shtypëse të Erdoganit dhe ndikimin e tij në Ballkan.

Biseda | Serbia

Staša Zajović: Shpeshherë harrohet se të drejtat e njeriut përfshijnë të drejtën për të ëndërruar

Nga - 29.12.2018

Koordinatorja e grupit Gratë në të Zeza flet për refugjatët, luftërat, pavarësinë e Kosovës dhe të drejtat e njeriut.

Biseda | Shqipëria

Albina Ruko: Kërkojeni ndryshimin vetë, mos e prisni nga të tjerët

Nga - 28.12.2018

Studentja nga Shqipëria flet rreth protestës së mijëra studentëve kundër padrejtësive financiare dhe sociale ndaj tyre.

Blogbox | Muzikë

Frisson do të lë gjurmë

Nga - 28.12.2018

Recension i Resist Winter Gathering i bendeve metal të Kosovës.

Biseda | Të drejtat e punëtorëve

Nexhat Llumnica: Shumica e punëtorëve të KEK-ut nuk arrijnë ta shijojnë pensionin

Nga - 28.12.2018

Sindikalisti flet për kushtet e rënda të punës me të cilat përballen punëtorët e KEK-ut dhe protestat si formë e vetme për ndryshim të gjendjes.

Biseda | Film

Lendita Zeqiraj: Deri më tani, askush nuk i ka paraqitur gratë në film ashtu siç janë

Nga - 27.12.2018

Regjisorja kosovare flet për sjelljen e karaktereve në jetë, përfaqësimin e gabuar dhe freskimin e skenës së re të filmit në Kosovë.

Pikëpamje | Dialogu

‘Shpërblime’ dhe ‘Dënime’ për një Marrëveshje me Serbinë

Nga - 27.12.2018

Marrëdhënia ndërmjet Ushtrisë së Kosovës, Dhomave të Specializuara dhe draft marrëveshjes së Kryeministrit me Serbinë.

Biseda | Politika

Gëzim Krasniqi: “Pas tragjedisë populiste në Evropë, e majta e ka momentin ideal”

Nga - 26.12.2018

K2.0 ka biseduar me sociologun politik rreth ndërrimit të peisazhit politik në Ballkan, Evropë dhe botë.

Biseda | Hapësira Publike

Eljesa Beka: E kisha lënë Kosovën për mirë nëse nuk kish qenë Termokiss-i

Nga - 25.12.2018

K2.0 bisedon me dy nga organizatoret e Termokiss-it rreth vitit më të ngarkuar deri më tani.

Në thelb | Ushtria

Kur kryhet lufta

Nga - 24.12.2018

Zgjidhja e çështjeve të veteranëve të luftës në Ballkan.

ÇKA PO FLITET

Veç thashë
Ajo çka u ndodhi viktimave të dhunës seksuale të luftës, shumica e të cilave ishin vajza e gra, tash e njizet vjet asht një viktimizim i dytë. Sot nuk guxojmë me leju ato me u viktimizu për së treti.
Nga Ardiana Shala Pristhina

Rekomandojmë

Rri n'lidhje

INSTAGRAM @kosovo2point0