Tag: Art

Në thelb | Kulturë

Albumi special i fotografive të Kosovës në La Biennale

Nga - 10.05.2019

Në Venedik, Alban Muja eksploron kujtimet e luftës.

Biseda | Art

Alban Muja: Dua ta ndaj atë që e kemi përjetuar si shoqëri, sepse jemi duke e harruar

Nga - 06.05.2019

K2.0 flet me artistin që po e përfaqëson Kosovën në edicionin e 58-të të La Biennale di Venezia.

Blogbox | Art

Drejt një arkitekture social-demokrate

Nga - 29.03.2019

Për një arkitekturë në shërbim të popullit dhe të sferës sociale.

Mentorimi | Në thelb | Art

Fondacioni Shtatëmbëdhjetë: Katalizator për progres

Nga - 14.03.2019

Përdorimi i artit dhe kulturës për të promovuar ndryshime në nivel të komunitetit.

S`fundmi | rajoni

Kinematografia e Ballkanit në Berlinale

Nga - 15.02.2019

Autorët e rajonit vënë në pyetje konceptin e kinematografisë Ballkanike në Berlinalen e 69-të.

S`fundmi | Art

Vargje kundër shtypjes

Nga - 03.12.2018

K2.0 ju fton në një natë poezie ‘open mic’ për të përmbyllur ekspozitën “Handle With Care”.

Biseda | Mentorimi | Art

Evelyne Pommerat: “Duhet të jemi të bashkuar me popullin rom në luftën kundër këtij racizmi”

Nga - 20.11.2018

Drejtoresha e Bibliotekës Mediale Matéo Maximoff në Paris, flet për artet e romëve dhe ballafaqimin me diskriminimin.

S`fundmi | Art

“Handle With Care”

Nga - 14.11.2018

K2.0 prezanton një ekspozitë dhe instalacion arti që trajton trafikimin njerëzor.

Biseda | E kaluara, tani | Art

Alban Ukaj: Problemi është se komuniteti artistik është konformist

Nga - 28.09.2018

Aktori kosovar që vepron në Sarajevë flet rreth rolit të artit në ballafaqimin me të kaluarën.

S`fundmi | Art

Anibar eksploron seksin dhe trupin pa tabu

Nga - 22.08.2018

Festivali i animacionit në Pejë ia përkushton edicionin e sivjetëm barazisë gjinore dhe diversitetit seksual.

Më shumë