Tag: Muzikë

Biseda | Muzikë

The Bloody Foreigners: Çdokujt ia ngucim mizën mbas veshit

Nga - 23.09.2020

Me ironi therëse, ashtu si në këngë, grupi flet për muzikën e vet dhe shoqërinë kosovare.

Pikëpamje | SHPRESË

Muzika do të na shpëtojë

Nga - 21.07.2020

Në Kosovë, muzikantët lulëzojnë në një bashkësi që po ringjallet.

Biseda | Muzikë

Nemesis: Ky nuk është tregim për vajzat që duan të jenë djem

Nga - 03.01.2020

Një bend death metal i grave nga Serbia po thyen barrierat dhe po pushton rajonin.

Biseda | Muzikë

René van Munster: Muzika mund t’i transformojë marrëdhëniet ndërmjet njerëzve

Nga - 01.08.2019

Violonçelisti dhe kompozitori holandez tregon se si arti dhe muzika mund t’i ndihmojnë njerëzit që ta përballojnë dhimbjen, stresin dhe vuajtjen.

Konteksti Podcast | Muzikë

Konteksti – Flasim për Muzikë!

Nga - 02.06.2019

Jeta e muzikës në Kosovës me Arif Muharremin & Alush Gashin.

Në thelb | Muzikë

Evoluimi i Hip-Hopit kosovar

Nga - 02.06.2019

Prej underground në mainstream përgjatë tri dekadave.

Në thelb | Barazia gjinore

Gratë që po e shkundin botën e artit

Nga - 02.06.2019

Pesë artiste të cilat po sjellin rrëfenja të reja.

Blogbox | Muzikë

Frisson do të lë gjurmë

Nga - 28.12.2018

Recension i Resist Winter Gathering i bendeve metal të Kosovës.

Biseda | DokuFest2018

Qendresa: E them llojin e tingullit që e dua

Nga - 03.08.2018

DJ, producentja dhe këngëtarja flet për ruajtjen e zërit të saj në industri dhe rrënjët e saj kosovare.

Më shumë