Tag: BiH

Biseda | BiH

Elma Tataragić: Kriza e tanishme është kthim te vlerat thelbësore

Nga - 02.09.2020

Përzgjedhësja e programit kryesor të Festivalit të Filmit të Sarajevës flet për industrinë e filmit gjatë pandemisë.

Në thelb | Ambienti

Lumenjtë e kapur

Nga - 03.08.2020

Qytetarët e Bosnjës mbrojnë lumenjtë e tyre me trupat e vet.

Pikëpamje | BiH

Njëzet e pesë vjet pas Gjenocidit të Srebrenicës

Nga - 11.07.2020

Ndriçimi i fatit të të zhdukurve në Bosnjë e Hercegovinë dhe më tej.

Konteksti Podcast | BiH

Konteksti: Ruajtja e kujtimeve të fëmijëve që i kanë mbijetuar luftës

Nga - 11.07.2020

Pamje brenda Muzeut të Fëmijëve të Luftës në Sarajevë.

Blogbox | BiH

Ne mbijetuam, por një pjesë e jona vdiq në Srebrenicë

Nga - 07.07.2020

Gjenocidi i Srebrenicës i parë nga sytë e një fëmije.

Blogbox | BiH

Drejtësia vjen nga sheshet, rrugët dhe tubimet qyetatare

Nga - 10.06.2020

Dhuna shoqërore-ekonomike dhe drejtësia në Bosnjë e Hercegovinë.

Blogbox | BiH

Solidariteti e vë në funksion sistemin

Nga - 01.06.2020

E vërteta si mundësia e vetme.

Biseda | Aktivizmi

Selma Selman: Besoj se arti është mjaft i fuqishëm për t’i ndikuar jetët e njerëzve

Nga - 13.05.2020

Artistja që ndan jetën mes Bosnjës dhe ShBA-së flet për rëndësinë e arsimimit.

Në thelb | BiH

Kush e kontrollon hapësirën publike në Banja Llukë?

Nga - 04.05.2020

Shoqëria civile ka frikë nga çfarë mund të sjellin kohët pas Koronës.

Pikëpamje | BiH

Rasti i ‘Liftit të Shindlerit” nga Darko Cvijetiq

Nga - 22.04.2020

Apo një tregim për një korporatë, për artin dhe për realitetin e kapitalizmit.

Më shumë