Tag: Drejtësi

Pikëpamje | Drejtësi

Mbikëqyrje ‘speciale’ për Gjykatën Speciale

Nga - 03.12.2020

Çfarë filloi në Këshillin e Evropës duhet të ketë mundësi të përfundojë në Këshillin e Evropës.

Blogbox | Rinia2020

Bonbonat e Bajramit

Nga - 01.09.2020

Të luftosh pabarazinë duke ngritur zërin kundër saj.

Biseda | Drejtësi

Lars-Gunnar Wigemark: E ardhmja është tekefundit në duart e njerëzve

Nga - 18.08.2020

Kreu i ri i EULEX-it flet për misionin sot, vizionin e ri dhe kolonializmin.

S`fundmi | Drejtësi

Zyrtarët policorë paditen për diskriminim gjinor

Nga - 24.06.2020

Luljeta Aliu denoncon publikisht Policinë e Kosovës për shkelje të të drejtave themelore.

Blogbox | BiH

Drejtësia vjen nga sheshet, rrugët dhe tubimet qyetatare

Nga - 10.06.2020

Dhuna shoqërore-ekonomike dhe drejtësia në Bosnjë e Hercegovinë.

Në thelb | Media

‘Anti-shpifja’ lundron kundër rrymës demokratike

Nga - 09.04.2020

Ligjet e propozuara nga Kryeministri Edi Rama vazhdojnë rrugëtimin plot peripeci.

Në thelb | Të drejtat e njeriut

Kalojnë dy vjet pa drejtësi për arsimtarët e dëbuar turq

Nga - 08.04.2020

Rreziku i pandemisë në burgjet turke rrit shqetësimet e familjeve.

Në thelb | Transparencë

Rritja e diskutueshme e çmimeve të sigurimit të automjeteve në Kosovë

Nga - 31.03.2020

Dyshohet transparenca dhe ligjshmëria e vendimit të Bankës Qendrore.

S`fundmi | Drejtësi

Vendim historik për të drejtat e transgjinorëve

Nga - 20.01.2020

Blert Morina e ushtron të drejtën për ta ndërruar emrin dhe shënuesin e gjinisë.

Në thelb | LGBTI

Aktivistët kundërshtojnë BE-në dhe MD-në për Kodin e ri Civil

Nga - 24.12.2019

Ngriten shqetësime që legjislacioni i ri shkel Kushtetutën.

Më shumë