Tag: Pajtimi

Pikëpamje | Pajtimi

Nevojitet reagim për të ndryshuar (keq)përfaqësimin shqiptar

Nga - 22.10.2020

Tekstet alternative gjithëballkanike të historisë ofrojnë dokumentim të diskutueshëm e të mangët për Kosovën.

Gjere e gjate | Histori

Vëllimi “Luftërat, ndarjet, integrimi” shpërfill 1,133 fëmijë të vrarë ose të zhdukur gjatë luftës 98-99

Nga - 15.10.2020

“Projekti i Historisë së Përbashkët”: Kritikë pesëpjesëshe për (keq)përfaqësimin e shqiptarëve në librat alternativë të historisë.

Gjere e gjate | Histori

Vëllimi “Lufta e Ftohtë” përmend 8 vjet burg të Šešelj-it, por jo 28 të Demaçit

Nga - 08.10.2020

“Projekti i Historisë së Përbashkët”: Kritikë pesëpjesëshe për (keq)përfaqësimin e shqiptarëve në librat alternativë të historisë.

Gjere e gjate | Histori

Vëllimi “Luftërat Ballkanike” dështon në dokumentimin e krimeve ndaj shqiptarëve

Nga - 01.10.2020

“Projekti i Historisë së Përbashkët”: Kritikë pesëpjesëshe për (keq)përfaqësimin e shqiptarëve në librat alternativë të historisë.

Gjere e gjate | Histori

Vëllimi “Kombet dhe shtetet në Evropën Juglindore” shpërfillë dëbimin masiv të shqiptarëve prej Sanxhakut të Nishit

Nga - 24.09.2020

“Projekti i Historisë së Përbashkët”: Kritikë pesëpjesëshe për (keq)përfaqësimin e shqiptarëve në librat alternativë të historisë.

Gjere e gjate | Histori

Vëllimi “Perandoria Osmane” përjashton kryengritjet e Skënderbeut

Nga - 17.09.2020

“Projekti i Historisë së Përbashkët”: Kritikë pesëpjesëshe për (keq)përfaqësimin e shqiptarëve në librat alternativë të historisë.

Blogbox | Rinia

Shoqe nga vende të habitshme

Nga , Vesa Bashota - 12.09.2020

Si krijuan miqësi të pagjasë një shqiptare nga Kosova dhe një serbe.

Pikëpamje | Pajtimi

Përmendja e Milošević-it nga Vučić nuk është thjesht çështje e papërfillshme – është i gjithë problemi

Nga - 11.09.2018

Progresi kërkon më shumë sesa shovinizëm të kamufluar me retorikë të zbutur.

S`fundmi | Pajtimi

Shkëlzen Maliqit i ndalohet hyrja në Serbi

Nga - 19.06.2018

Ai po udhëtonte për të marrë pjesë në një diskutim mbi bashkëpunimin kulturor.

Biseda | Pajtimi

Qedomir Jovanoviq: Nëse kujdesemi vetëm për serbët e Kosovës, veç do t’i sakrifikojmë ata

Nga - 16.11.2017

Deputeti serb i opozitës flet për mbështetjen e pavarësisë së Kosovës, politikat liberale dhe ndërhyrjet e Rusisë.

Më shumë