Tag: Shqipëria

Në thelb | Termet

Të dëshpëruar dhe të margjinalizuar, viktimat e tërmetit presin përgjigje

Nga - 05.12.2019

Njerëzit që veç se ishin të prekshëm në mesin e atyre që kanë pësuar më së shumti.

Blogbox | Termet

Pa gjumë në Thumanë/Durrës

Nga - 04.12.2019

Fotografimi i tragjedisë.

S`fundmi | Termet

Shkatërrimi i vërtetë nga tërmeti fillon të zbulohet, ndërsa Shqipëria mban zi

Nga - 04.12.2019

Llogariten pasojat, një javë pas tërmetit të magnitudës 6.4.

Biseda | Politika

Adri Nurellari: Nëse konflikti i Kosovës me Serbinë ngel ende i pazgjidhur, do të kemi një kosto oportune të pallogaritshme

Nga - 02.12.2019

Studiuesi i shkencave shoqërore diskuton dialogun, populizmin, pluralizmin dhe konfliktin e ngrirë.

Në thelb | Shqipëria

Tronditjet në bashkësitë e shkatërruara të Shqipërisë

Nga - 30.11.2019

Mungesa e bashkërendimit dhe joefikasiteti zyrtar dëmtojnë përpjekjet për ndihmë.

Biseda | Drejtësi Tranzicionale

Roland Gjoni: Kosova është çështje ndërkombëtare ‘tepër e madhe’ dhe ‘tepër e vogël’ njëkohësisht

Nga - 19.09.2019

Shkencëtari politik dhe ligjor flet për gjeopolitikën, nacionalizmin shqiptar dhe tensionet e brendshme në Shqipëri.

S`fundmi | Hapësira Publike

Uzina e braktisur e Tiranёs e shndёrruar nё hapёsirё kulturore

Nga - 17.07.2019

Vullnetarёt e rinj e risollёn nё jetё godinёn pёr komunitetin vendor.

S`fundmi | Shqipëria

Shqiptari në CIA dhe CIA në Shqipëri

Nga - 05.07.2019

Një libër që nuk e dinim se na duhej.

S`fundmi | Demokraci

Kriza e Shqipërisë vazhdon pas zgjedhjeve të diskutueshme lokale

Nga - 03.07.2019

Një situatë me pak zgjidhje të mundshme pasi opozita mohon zgjedhjet.

Më shumë