Tag: rajoni

Blogbox | Ambienti

Si do të mundte pandemia ta ndihmojë mjedisin?

Nga - 10.11.2020

Kompanitë dhe qeveritë e kanë shfrytëzuar krizën për ta dëmtuar botën natyrore.

Pikëpamje | BE

Raportet e zhveshura nga realiteti

Nga - 13.10.2020

Mungesë e plotë e interesimit për raportin vjetor të Komisonit Evropian mbi zhvillimet në rajon.

Pikëpamje | Libra

Një Lexim Kritik i Librit ‘Nëna Terezë: Shënjtorja dhe Kombi i Saj’

Nga - 12.08.2020

Një vështrim i veprës më të fundit të Gëzim Alpionit për shqiptaren më të famshme në botë.

Pikëpamje | Kulturë

Në distancë të sigurt

Nga - 19.04.2020

Kritiku ynë i kulturës i zgjedh ngjarjet më të mira rajonale onllajn.

Blogbox | Libra

Në kërkim të së majtës

Nga - 03.03.2020

Novela “W” nga Igor Shtiks, shtëpia botuese Fraktura, Zagreb 2019.

Në thelb | Shëndetësia

Rruga e gjatë drejt legalizimit

Nga - 09.12.2019

Edhe sa do të legalizohet kanabisi në Ballkan?

Biseda | Arsimi

Antonija Petričušić: Apatia në akademinë kroate reflekton situatën më të gjerë shoqërore

Nga - 05.11.2019

Rivlerësimi i Akademisë (Pjesa 6) - Profesoresha nga Zagrebi flet për barazinë gjinore, apatinë, aktivizmin dhe liritë akademike.

Biseda | Arsimi

Mara Šćepanović: Universiteti do të çlirohet kur të çlirohet Mali i Zi

Nga - 29.10.2019

Rivlerësimi i Akademisë (Pjesa 5) - fizikantja nga Mali i Zi flet për të vetmen dritë në errësirën e sistemit arsimor në këtë vend.

Biseda | Arsimi

Mirjana Najčevska: Arsimi kurrë s’ka qenë dhe ende nuk është prioritet i shtetit të Maqedonisë së Veriut

Nga - 22.10.2019

Rivlerësimi i Akademisë (Pjesa 4) – profesoresha nga Shkupi flet për arsyet mbi rënien në cilësinë e arsimit në Maqedoninë Veriore.

Më shumë