Tag: rajoni

Në thelb | Shëndetësia

Rruga e gjatë drejt legalizimit

Nga - 09.12.2019

Edhe sa do të legalizohet kanabisi në Ballkan?

Biseda | Arsimi

Antonija Petričušić: Apatia në akademinë kroate reflekton situatën më të gjerë shoqërore

Nga - 05.11.2019

Rivlerësimi i Akademisë (Pjesa 6) - Profesoresha nga Zagrebi flet për barazinë gjinore, apatinë, aktivizmin dhe liritë akademike.

Biseda | Arsimi

Mara Šćepanović: Universiteti do të çlirohet kur të çlirohet Mali i Zi

Nga - 29.10.2019

Rivlerësimi i Akademisë (Pjesa 5) - fizikantja nga Mali i Zi flet për të vetmen dritë në errësirën e sistemit arsimor në këtë vend.

Biseda | Arsimi

Mirjana Najčevska: Arsimi kurrë s’ka qenë dhe ende nuk është prioritet i shtetit të Maqedonisë së Veriut

Nga - 22.10.2019

Rivlerësimi i Akademisë (Pjesa 4) – profesoresha nga Shkupi flet për arsyet mbi rënien në cilësinë e arsimit në Maqedoninë Veriore.

Në thelb | rajoni

Përkujtues i solidaritetit

Nga , - 09.07.2019

Bashkësia ndërkombëtare e rindërtoi Shkupin dhe Banja Llukën.

S`fundmi | rajoni

Kinematografia e Ballkanit në Berlinale

Nga - 15.02.2019

Autorët e rajonit vënë në pyetje konceptin e kinematografisë Ballkanike në Berlinalen e 69-të.