Tag: Kulturë

Pikëpamje | Kulturë

Një Lexim Kritik i Librit ‘Nëna Terezë: Shënjtorja dhe Kombi i Saj’

Nga - 12.08.2020

Një vështrim i veprës më të fundit të Gëzim Alpionit për shqiptaren më të famshme në botë.

Në thelb | Art

Klasa punëtore e padukshme

Nga - 03.08.2020

Punëtorët, për një kohë të gjatë pjesë kyçe e Kosovës, kanë filluar të marrin vëmendje në art.

Pikëpamje | Kulturë

Muzika do të na shpëtojë

Nga - 21.07.2020

Në Kosovë, muzikantët lulëzojnë në një bashkësi që po ringjallet.

Biseda | Kulturë

Sezgin Boynik: Skena kulturore në Kosovë mund të mësojë shumë përmes trashëgimisë së avangardës ruse

Nga - 15.07.2020

Teoricieni i kulturës dhe themeluesi i revistës dhe shtëpisë botuese ‘Rab Rab’ flet për rëndësinë e të kuptuarit të futurizmit rus dhe zbulimin e tij të dramës ‘Yanko, Mbreti Shqiptar’ nga Ilya Zdanevich.

Konteksti Podcast | BiH

Konteksti: Ruajtja e kujtimeve të fëmijëve që i kanë mbijetuar luftës

Nga - 11.07.2020

Pamje brenda Muzeut të Fëmijëve të Luftës në Sarajevë.

Blogbox | Diaspora

Kultura shqiptare ta shkatërron jetën

Nga - 06.07.2020

Duhet t’i njohim gabimet tona nëse duam të ecim përpara.

Konteksti Podcast | Edukim

Edukimi, Kultura dhe Tregu i Punës kundrejt Zgjedhjes së Grave

Nga - 28.06.2020

A po i zgjedhin gratë përnjëmend karrierat e tyre?

Në thelb | Kulturë

Përtej kombëtares

Nga - 26.06.2020

Rivizitimi i filmave nga diaspora.

Biseda | Kulturë

Saša Ilić: Revolucioni paqësor është i domosdoshëm

Nga - 22.06.2020

Shkrimtari flet për Serbinë pas Milošević-it, nacionalizmin dhe festivalin Polip.

Më shumë