Tag: Të Drejtat e Grave

Në thelb | Të Drejtat e Grave

Nga nëna te bija: feminizimi i varfërisë

Nga - 15.10.2020

Varfëria e grave në Kosovë ngelet në mes të politikave seksiste dhe dhunës ekonomike.

Blogbox | Rinia2020

Puna e paçmuar e ‘ndërrimit të dytë’

Nga - 24.09.2020

A do të sjellë pandemia ndryshime në ndarjen e punëve brenda shtëpisë?

Pikëpamje | SHPRESË

Lufta e Havës, lufta jonë

Nga - 20.07.2020

Përpjekja për barazi gjinore është përplot me heroina që njihen fare pak ose aspak.

Konteksti Podcast | Punësimi

Edukimi, Kultura dhe Tregu i Punës kundrejt Zgjedhjes së Grave

Nga - 28.06.2020

A po i zgjedhin gratë përnjëmend karrierat e tyre?

S`fundmi | Drejtësi

Zyrtarët policorë paditen për diskriminim gjinor

Nga - 24.06.2020

Luljeta Aliu denoncon publikisht Policinë e Kosovës për shkelje të të drejtave themelore.

S`fundmi | Bursa në Gazetari për të Drejtat e Njeriut

Thirrje për aplikime: Bursa për Gazetari në fushën e të Drejtave të Njeriut 2020

Nga - 02.06.2020

Kosovo 2.0, në bashkëpunim me Qendrën Kosovare për Studime Gjinore dhe Qendrën për Liri dhe Barazi (CEL) lansojnë ciklin e tretë të programit 6 mujor të Bursës për Gazetari në fushën e të Drejtave të Njeriut.

Në thelb | Të Drejtat e Grave

Punët e grave nuk kryhen kurrë

Nga - 07.05.2020

Puna e papaguar shumohet gjatë pandemisë së COVID-19.

Blogbox | Të Drejtat e Grave

Orvatjet e grave kosovare mes familjes dhe karrierës

Nga - 29.04.2020

Kompromisi shtypës i parë përmes thjerrës së Simone de Beauvoir.

Në thelb | Media

Gratë që po i rishkruajnë rregullat e gazetarisë

Nga - 22.04.2020

Gazetaret hulumtuese që po u bëjnë ballë pengesave strukturore gjinore.

Blogbox | Feminizmi

A është feminizmi i pajtueshëm me shqiptarinë?

Nga - 08.03.2020

Ndikimi i traditës kundrejt rrymës së feminizmit.

Më shumë