Tag: Arsimi

Biseda | Arsimi

Jelena Vasiljević: “Jetojmë në një shoqëri ku të gjitha rrugët e jetës dhe të gjitha institucionet ndikohen nga interesat politike dhe partiake”

Nga - 15.10.2019

Rivlerësimi i akademisë (Pjesa e tretë) – Hulumtuesja e Beogradit flet për autonominë, solidaritetin dhe diplomat e universitetit si simbole të statusit.

Biseda | Arsimi

Nenad Veličković: Në universitetin tonë, i aftësojmë mësuesit për lexim etnik të letërsisë

Nga - 08.10.2019

Rivlerësimi i Akademisë (Pjesa 2) - Profesori dhe autori nga Sarajeva flet për ‘Sharlatanizmin akademik’, nacionalizmin në arsim dhe shembjen e standardeve akademike që ka sjellë pasoja të mëdha.

Biseda | Arsimi

Arben Hajrullahu: Më problem se keqbërja është pavullneti për ta sfiduar atë

Nga - 30.09.2019

Rivlerësimi i akademisë (Pjesa 1) — profesori nga Prishtina i cili e ngriti zërin kundër shfrytëzimit të universiteteve për përfitime personale flet për nevojën për guxim akademik.

Në thelb | Arsimi

Studentët kosovarë të juridikut po shkëlqejnë nëpër botë

Nga - 04.09.2019

Pavarësisht prej kushteve, studentët e UP fitojnë reputacion ndërkombëtar.

Pikëpamje | Arsimi

Reformimi i arsimit në Kosovë

Nga - 15.04.2019

Angazhimi i talentëve të Kosovës me punë në mësimdhënie.

Pikëpamje | Serbia

Fëmijët tanë po mësojnë tregime të shtrembëruara për të kaluarën e Serbisë

Nga - 10.04.2019

Si Serbia e ka vënë një perde mbi një pjesë të historisë së saj.

Pikëpamje | Arsimi

Edukimi mbi historinë e Kosovës ka nevojë për ndryshime

Nga - 09.04.2019

Pse kemi nevojë për një metodologji me shumë perspektiva për ta zëvendësuar parësinë e librit shkollor.

Në thelb | Ambienti

Mësimnxënia me rreziqe

Nga - 27.02.2019

Pak vëmendje po i kushtohet ambienteve të rrezikshme të mësimnxënies.

Në thelb | Arsimi

Shkollat fantazmë të Kosovës

Nga - 21.02.2019

Objektet e arsimit të planifikuara dobët tash gati të harruara.

Mentorimi | S`fundmi | Arsimi

Muaji i grevave

Nga - 05.02.2019

K2.0 bisedoi për grevën në arsim dhe shëndetësi.

Më shumë