Tag: Të drejtat e punëtorëve

S`fundmi | Bursa në Gazetari për të Drejtat e Njeriut

Thirrje për aplikime: Bursa për Gazetari në fushën e të Drejtave të Njeriut 2020

Nga - 02.06.2020

Kosovo 2.0, në bashkëpunim me Qendrën Kosovare për Studime Gjinore dhe Qendrën për Liri dhe Barazi (CEL) lansojnë ciklin e tretë të programit 6 mujor të Bursës për Gazetari në fushën e të Drejtave të Njeriut.

Në thelb | COVID-19

Punët e grave nuk kryhen kurrë

Nga - 07.05.2020

Puna e papaguar shumohet gjatë pandemisë së COVID-19.

Në thelb | COVID-19

Brengat karshi pakos emergjente fiskale

Nga - 29.04.2020

Disa nga masat emergjente të qeverisë zbërthehen nga dy analistë.

Pikëpamje | COVID-19

Përpjekjet për një javë normale të punës: risitë nga sektori privat i Kosovës

Nga - 12.04.2020

Të shkosh përtej trajtimit të thjeshtë të fuqisë punëtore drejt kushteve dinjitoze të punës.

Në thelb | COVID-19

Brenga tjetër e kamarierëve në kohë pandemie

Nga - 30.03.2020

Kafeteritë e mbyllura janë ogurzeza për punëtorët.

Bursa | Bursa në Gazetari për të Drejtat e Njeriut

Kontratat afatshkurtra që ua mohojnë të drejtat punëtorëve

Nga - 02.03.2020

Mijëra të punësuar me kontrata të parregulluara të sektorit publik.

Në thelb | Serbia

Shfrytëzimi i punëtorëve globalë

Nga - 13.02.2020

Jeta e pasigurt e punëtorëve të huaj në Serbi.

Pikëpamje | Të drejtat e njeriut

Rrëfime nga nëntoka e Bulqizës

Nga - 01.02.2020

Elton Debreshi, kryetari i Sindikatës së Minatorëve të Bashkuar të Bulqizës (SMBB),  bashkëbisedon me aktivisten e Organizatës Politike, Gresa Hasa.

Në thelb | Të drejtat e njeriut

Tërmetet e minatorëve të Bulqizës

Nga - 27.01.2020

Guri që sjellë vdekje, lëndime, largime nga puna e që s’pasuron minatorët.

Biseda | Të drejtat e punëtorëve

Nexhat Llumnica: Shumica e punëtorëve të KEK-ut nuk arrijnë ta shijojnë pensionin

Nga - 28.12.2018

Sindikalisti flet për kushtet e rënda të punës me të cilat përballen punëtorët e KEK-ut dhe protestat si formë e vetme për ndryshim të gjendjes.

Më shumë