Tag: Feminizmi

Pikëpamje | Të Drejtat e Grave

Shlyerja e grave të vrara të Kosovës

Nga - 13.11.2020

Shpërfaqja e mizogjinisë në sistemin e drejtësisë përmes shtatë rasteve.

Blogbox | Të Drejtat e Grave

Polonia po vlon!

Nga - 09.11.2020

Protestat e drejtuara nga gratë në Poloni vazhdojnë përkundër gjithçkaje.

Në thelb | Të Drejtat e Grave

Tri gra — asnjë pronë mbi vete

Nga - 09.06.2020

Grave në Shqipëri ende u mohohet e drejta për pronësi, megjithë përparimet ligjore.

Blogbox | Feminizmi

A bën të qeshim me shakatë seksiste?

Nga - 08.06.2020

Të hidhet poshtë miti se humori ‘është pa dëm’.

Blogbox | Shëndetësia

Të bëhesh burrë — një reflektim feminist mbi synetin rutinor

Nga - 02.06.2020

Rrethprerja e djemve as nuk përligjet mjekësisht, as nuk është pa pasoja.

Blogbox | Kulturë

Përvetësimi i kulturës që hiqet si modë

Nga - 18.05.2020

Si po i përvetësojnë shqiptarët kulturat e ndryshme në industrinë e muzikës.

Biseda | Art

Selma Selman: Besoj se arti është mjaft i fuqishëm për t’i ndikuar jetët e njerëzve

Nga - 13.05.2020

Artistja që ndan jetën mes Bosnjës dhe ShBA-së flet për rëndësinë e arsimimit.

Blogbox | Feminizmi

A është feminizmi i pajtueshëm me shqiptarinë?

Nga - 08.03.2020

Ndikimi i traditës kundrejt rrymës së feminizmit.

Biseda | Muzikë

Nemesis: Ky nuk është tregim për vajzat që duan të jenë djem

Nga - 03.01.2020

Një bend death metal i grave nga Serbia po thyen barrierat dhe po pushton rajonin.

Blogbox | Shëndetësia

Rrugëtimi im drejt lindjes natyrale

Nga - 30.11.2019

Përvojë e paharrueshme, kalitëse e shpirtërore.

Më shumë